» Spanyolország

» Spanyolország » Asztúria » Asztúria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Asztúria legnagyobb városa, a városközpont közelében húzódó hosszú, homokos strand nyáron igen népszerű.


Costa de los Dinosaurios

Különösen az amatőr régészek, történészek és "Jurassic Park" rajongók számára Asztúria igazi csodavilág: a Costa de los Dinosaurioson az őskor hatalmas teremtményeinek nyomába eredhetsz. Itt felfedezhetjük a dinoszauruszok által 150 millió évvel ezelőtt hagyott nyomokat. Asztúria partjainál több száz lábnyom húzódik, amelyek közül néhány olyan nagy (akár 1,20 méter átmérőjű), hogy egy ember könnyedén bele tud ülni, és tanúskodnak arról, hogy ezek a lenyűgöző lények benépesítették a területet.

A Gijón és Ribadesella közötti teljes "Dino Trail" körülbelül két és fél óra alatt bejárható, de természetesen egyes szakaszok középen is bejárhatók. A jó üledékképződési körülményeknek köszönhetően, vagyis annak, hogy a talaj korábban puha volt, és csak később szilárdult meg, a kutatások megállapították, hogy Asztúriában két- és négylábú dinoszauruszok is éltek.

Fiesta de la Sidra Natural

Évente, augusztusban emberek százai gyűlnek össze a gijoni Poniente strandon, hogy megdöntsék a világrekordot, amikor a legtöbb ember egyszerre tölt almabort egy helyen. A verseny a Gijon éves Natural Cider Festival csúcsa.

Asztúria Spanyolország almabor fővárosa, az ország termelésének 80%-áért felelős. A tengerparti asztúriai Gijon város pedig minden évben ünnepli monopóliumát ezzel az egyhetes almapiacokkal, almaborkurzusokkal, városi művészettel és almapincékben zajló kóstolókkal.Tartomány:Asztúria
Cím:Gijon
GPS: 43° 30′ 50.52726″, -5° 41′ 12.2951″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward