» Ausztria

» Ausztria » Wien

Spittelberg - Bécs leghangulatosabb városrésze


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bécs második legnagyobb sétálóutcája, romantikus utcákkal, történelmi épületekkel, idillikus helyekkel - csupán néhány perc távolságra a városközponttól.


Tavasztól őszig kellemes helyeket fedezhetünk fel a környék kertvendéglőinek egyikében.

Télen itt rendezik meg Bécs egyik legnagyobb és legnépszerűbb karácsonyi vásárát: a "Spittelbergi karácsonyi vásár"-t, amely hírnevét a kézműves termékek nagy kínálatának köszönheti, de közkedvelt utánozhatatlan hangulata, otthonos légköre miatt is.

Az utcákban fel- és lefele sétálgatva érdekes árukínálat vár a kicsi spittelbergi üzletekben: találunk itt afrikai műtárgyakat, bőrműves árucikkeket, a helybéliek keze alól kikerült designer divatárukat.

Az előző évszázadok során Spittelberg élénk külvárosi negyed volt, sok minden emlékeztet még mindig egy kicsit erre az időszakra, mint például a spittelbergi "snepfek"-re, más szóval az ún. "Sörözőleánykákra" (Bierhäuslmenscher), akik számos látogatót csalogattak be a "Vénuszhegy" parányi vendéglőibe. Ennek a "falunak" sok-sok mesélnivalója van anélkül is, hogy érintenénk a "Mordgasserl"-t (Gyilkos-köz) vagy átgyalogolna a "Leichenhofgassé"-n (Hullaudvar utca).Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Bécs, Spittelberg
GPS: 48° 12′ 14.96052″, 16° 21′ 25.83072″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward