» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Dachstein


Értékeld Te is:

A Schladming-Dachstein régióban, a Hochwurzenen található Stájerország leghosszabb természetes szánkópályája: 1860 méteres magasságból egy tökéletesen karbantartott, 7 kilométer hosszú pályán csúszhatunk a völgybe, az éjszakai világításnak köszönhetően egészen 23.00 óráig. A pálya mellett több hütte található, így szánkózás közben akár többször is érdemes megállni.


A schladmingi Planai és Hochwurzen a legnagyobb stájer sítérség, s emellett a schladmingi 4-hegy-síhinta centruma.

A "Schladmingi 4-hegy-síhinta" ("Schladminger 4-Berge Skischaukel") a 4 legnagyobb stájer síhegyet (Planai, Hochwurzen, Hauser Kaibling és Reiteralm), és így 124 kilométernyi sípályát köt össze egymással. A Ski amadé tagjaként egyetlen síbérlettel 860 km sípályán síelhetünk. A Planai és a Hochwurzen síterepei számtalan lehetőséget kínálnak: kitűnő sípályák, ínyencségek a 23 hegyi vendégfogadóban, remek hangulat és nagyszerű rendezvények.

Hochwurzen terepein éjjel-nappal lehet síelni, szánkózni. A szánkópálya 7 km hosszú, szintkülönbség 730 m. A pályát minden éjszaka kivilágítják, vasárnap kivételével 19.31-23.30-ig.

A pályához (1830 m) kényelmes feljuthatunk a Gipfelbahn Hochwurzen kabinos felvonó segítségével. A Hochwurzen új, modern, 10 személyes kabinos felvonója óránként 2500 főt képes a hegycsúcsra szállítani. A kabinos felvonóba a beszállás is speciális módon történik, aminek köszönhetően a családok biztonságosan használhatják a felvonókat.

A Hochwurzen felvonó völgyállomása mellett három szánkókölcsönző is található.

Tartomány:Steiermark
Település:Rohrmoos bei Schladming
Cím:8971 Rohrmoos bei Schladming
GPS: 47° 21′ 32.61017″, 13° 38′ 22.26746″
Honlap: http://www.nachtrodeln.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward