» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Magyarországhoz közeli kedvelt sívidékeken (Stuhleck, Murau, Mariazell, Schladming) izgalmas szánkópályák is találhatók.


Szánkópálya Mariazellben

A kabinos felvonó hegyállomásától (1254 m) Mariazellbe, a völgyállomáshoz (890 m) vezet az 1,7 km hosszú szánkópálya. Szánkókölcsönzés a völgyállomáson. Esténként a pályát kivilágítják.

Stuhleck

A Stuhleck Spital am Semmering-ben 1.783 m magasságával a keleti Alpok legmagasabb hegycsúcsa Stájerországban és Kelet-Ausztria legnagyobb sívidéke. A Friedrichhüttétől, közel a Stuhleckbahn hegyi állomásához, 1.340 m szintkülönbséget tesz meg az 5 km hosszú szánkópálya a Stuhleckbahn (4 üléses libegő) középső állomásáig. Szánkókölcsönzés a Stuhleckbahn völgyállomásán.

Aflenzer Bürgeralm

Az Aflenzer Bürgeralm napsütötte és hóbiztos fennsíkja 1800 méterrel a tengerszint felett található. A könnyedén áttekinthető síterepen a természetesség áll a kínálat középpontjában: az összesen tíz kilométernyi sípályát kizárólag természetes hó borítja. Különösen kedvelt a síelők körében a hét kilométer hosszú völgypálya. Emellett megfelelő hóviszonyok közepette mélyhóval borított hegyoldalak is várják a gyakorlott síelőket. A kezdőknek és a gyerekeknek érdemes az Almbodennél található könnyű pályákat és kezdőknek szánt lifteket használnia. Síelés közben számos hütte csábít egy kis pihenőre.

Aki valami mást is kipróbálna a síelés mellett, napközben vagy este a hét kilométer hosszú panorámaúton szánkózhat le a völgybe. Szánkózásra Schönleitenhaus-nál található egy kilométer hosszú szánkópályán is lehetőség nyílik. A kiindulópontot ülőfelvonóval közelíthetik meg a vendégek. Emellett több útvonal várja a hótalpas túrázókat is.

Szánkópálya Murauban (Kreischberg)

A völgybe vezető lesiklópálya mellett egy kb. 1,2 kilométer hosszú szánkópálya húzódik. A hegyre kényelmesen feljuthatunk a 4-személyes felvonóval, aztán pedig semmi sem állhat a hatalmas szánkóparti útjába. Az éjszakai baglyok számára a szánkópálya csütörtökönként 19.00 és 21.00 között is nyitva tart.

Tonnerhütte

A hegynek felfele való szánkózás a Zirbitzkogel-Grebenzen természeti parkban található Tonnerhütte pályájának különlegessége.

RAMSAU AM DACHSTEIN - RITTISBERG

A Rittisbergen található 3,5 km hosszú szánkópálya Rittisbergbahn felvonóval (4 üléses ülőlift) érhető el. Start: 1.500 m magasban.

PLANAI-HOCHWURZEN: csúcstól völgyig

A schladmingi Planai és Hochwurzen a legnagyobb stájer sítérség, s emellett a schladmingi 4-hegy-síhinta centruma. A "Schladmingi 4-hegy-síhinta" ("Schladminger 4-Berge Skischaukel") a 4 legnagyobb stájer síhegyet (Planai, Hochwurzen, Hauser Kaibling és Reiteralm), és így 124 kilométernyi sípályát köt össze egymással. A Ski amadé tagjaként egyetlen síbérlettel 860 km sípályán síelhetünk. A Planai és a Hochwurzen síterepei számtalan lehetőséget kínálnak: kitűnő sípályák, ínyencségek a 23 hegyi vendégfogadóban, remek hangulat és nagyszerű rendezvények.

A síelők, snowboardosok, szánkózók és téli túrázók esküsznek a Hochwurzen terepeire, ahol éjjel-nappal lehet síelni, szánkózni. A széles, hosszú lesiklópályák megdobogtatják a síelők szívét. Éjszaka a Hochwurzen hegyen tovább folytatódik a szórakozás: éjszakai szánkózás (7 km szánkópálya), éjszakai síelés (3 km fényárban úszó sípálya) és Aprés Ski!

A szánkópálya 7 km hossszú, szintkülönbség 730 m. A pályát minden éjszaka kivilágítják, vasárnap kivételével 19.31-23.30-ig. A pályához (1830 m) kényelmes feljuthatunk a Gipfelbahn Hochwurzen kabinos felvonó segítségével.

Több hütte található a szánkópálya mellett, így szánkózás közben akár többször is érdemes megállni.

A Hochwurzen felvonó völgyállomása mellett három szánkókölcsönző is található.Tartomány:Steiermark
Település:Hochwurzen
GPS: 47° 21′ 35.95212″, 13° 38′ 22.52364″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward