» Magyarország

» Magyarország » Nógrád » Cserhát


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Somoskői Vadaspark Salgótarján északi városrészében, a Somoskői vár alatt, közvetlenül a szlovák határ mellett fekszik 15 hektáros területen. Az Ipoly Erdő Zrt. által létrehozott vadasparkban dámok, muflonok, őzek és vaddisznók természetes környezetben láthatók.


Az itt élő állatok évszaktól függetlenül, télen-nyáron megtekinthetőek.

2015-ben nyitott meg a Somoskő kirándulóközpont a Karancs-Medves-vidékre érkezők turisztikai bázisa, amely csodálatos természeti környezetben, a Somoskői vártól 400 méterre, a Medves-fennsík peremén, a Salgótarjánhoz tartozó Somoskőn található. A fogadóépülettől néhány lépésre van a vadaspark.

A Somoskői Látogatóközpont teraszáról egyszerre két vár, Salgó és Somoskő vára látható.

Év Erdei Kerékpárútja 2021-ben

A sárga jelzésű kerékpáros útvonal Somoskőújfalu és Eresztvény között húzódó szakasza nyerte el a megtisztelő címet. A mintegy 3,5 km-es, az egykori medvesi kisvasút nyomvonalát követő, csak hegyikerékpárral járható útvonal leglátványosabb szakaszát minden bizonnyal a 146 méter hosszú alagúton való átkelés jelenti.

A túravonal legjellegzetesebb része az egykori kőszállító kisvasút fővonala, ami a napjainkban is látható, jó állapotú, 150 méter hosszú, 6 méter magas, homokkőbe fúrt alagút, ami különös hangulatot ad az itteni terepnek.

A kerékpárút annak a sárga kerékpáros turistajelzésnek a része, amely a salgótarjáni vasútállomásról indul, majd a Kálvária érintésével, a Kercseg laposon keresztül éri el a somoskőújfalui vasútállomást. Eresztvényből a Petőfi-sétányon tekerhetnek tovább a biciklisek, egészen fel a Medves-fennsíkra, majd azt körbejárva Rónabánya, Bárna, Inászó, a Somlya, majd Zagyvapálfalva felé kanyarog a jelzés.

Az alagutat is magába foglaló és fennsíki része a terepfutók, túrázók és hegyikerékpárosok körében is népszerű.Tartomány:Nógrád
Település:Somoskő
Cím:Somoskői Vadaspark
GPS: 48° 10′ 6.89772″, 19° 51′ 19.8828″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward