» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

"Oh, hogy vágyódom a drága, drága Ischl után" - írta 1845-ben egy édesanyjának címzett levelében az akkor 15 éves Ferenc József koronaherceg.


Az uralkodó város iránti vonzalma egészen életén át töretlen és megkérdőjelezhetetlen maradt.

A felső-ausztriai Bad Ischlben található Császárvilla - Zsófia főhercegnő ajándéka a fiatal jegyespárnak, Ferenc Józsefnek és Erzsébetnek - sejtetni engedi, hogy a neoklasszicista épület miért nőtt sokkal inkább a császár szívéhez, mint a bécsi rezidenciák pompája.

A Császárvilla az uralkodói család menedékhelyeként szolgált a nyári hónapokban, messze a Hofburg és a Schönbrunni kastély szigorú protokolljától. A bájos épület ugyanakkor számos fontos döntés helyszíne is volt: Ferenc József császár számos magas rangú államférfit fogadott a villában, és itt írta alá 1914. július 28-án a Szerbiának szóló hadüzenetet.

A császárral ellentétben a férjétől egyre jobban elhidegülő Erzsébet királyné nem szeretett itt lenni, csak pár nyarat töltött itt. Negyvenes éveinek közepén készült róla az itt kiállított mellszobor és halotti maszkját is láthatjuk, mely merénylet után készült az akkor 60 éves Sisiről.

A változatlanul megőrzött helyiségek rég letűnt idők hangulatát idézik. A látogatóknak úgy tűnhet, mintha Ferenc József császár csak néhány pillanattal ezelőtt hagyta volna el dolgozószobáját, hogy kedvelt szabadidős tevékenységének, a vadászatnak hódoljon, vagy Sissi épp csak a környező parkban tett könnyed séta kedvéért szakította meg rendszeres fitneszprogramját.

A gyönyörű parkban található kis Márvány-kastélyban színvonalas fotó múzeumot találunk, rengeteg izgalmas, korabeli fotográfiával és érdekes, régi fényképező masinákkal.Tartomány:Oberösterreich
Település:Bad Ischl
Cím:4820 Bad Ischl, Jainzen 38
GPS: 47° 42′ 53.84592″, 13° 37′ 15.16116″
Honlap: http://www.kaiservilla.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward