» Szlovénia

» Szlovénia »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Szlovén autópályamatrica árak.
Karawanke alagút díja

Az autópályamatrica árán felül külön díjat kell fizetni azoknak, akik az Ausztria és Szlovénia határán lévő Karawanke alagúton szeretnének áthajtani. Az alagúton való áthaladás extra díja a 3,5 tonnát meg nem haladó járművek esetén (tehát személygépkocsival például): 7,2 EUR egyszeri díj.

E-matrica 2022-től

Szlovéniában a ragadós matricáról az e-matricára való átállás két lépésben történik: 2021. december 1-jétől az 1. (pl. motorkerékpár), a 2A (pl. személygépkocsi) és a 2B (1,3 méternél magasabb első tengelymagasságú járművek) osztályba tartozó éves matricák, valamint az 1. osztályba tartozó hathavi matrica csak digitálisan lesz elérhető.

2022. február 1-jétől a havi és a hétnapos matricák is csak digitális formában lesznek elérhetők.

Továbbá az éves matricák csak tizenkét hónapig lesznek érvényesek (például 2021. december 20-tól 2022. december 20-ig bezárólag), de bármikor megvásárolhatók.

Szlovéniában az autópályákon bevezették az e-matricákat

A szlovén autópályákon 2022. február 1-jétől már csak e-matricával lehet közlekedni, a 13 éven át használt autópálya-matricák lecserélése zökkenőmentesen, technikai problémák nélkül zajlott.

A jármű rendszáma alapján megváltott e-matricák érvényességét az autópálya-hálózaton felállított kamerák ellenőrzik.

Az e-matrica megvásárolható például benzinkutakon, de online is. A szlovén állami autópálya-társaság, a DARS figyelmeztetett, hogy az e-matrica vásárlásakor a járművezetők felelőssége, hogy gépkocsijuk rendszámát helyesen tüntessék fel a rendszerben.

Újdonság az is, hogy az éves e-matrica már nemcsak naptári évre váltható, az a vásárlástól számítva egy évre érvényes.

Személygépkocsi esetében az egy éves e-matrica ára 110 euróba (39 ezer forint), a havi 30 euróba (10 ezer forint), a heti 15 euróba (5000 forint) kerül, és Szlovénia összes fizetős útszakaszára érvényes.GPS: 45° 48′ 47.92068″, 14° 28′ 51.01284″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward