» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A La chiesa di Santa Maria della Concezione dei Cappuccini, másnéven Nostra Signora della Concezione dei Cappuccini Olaszország leghátborzongatóbb turisztikai látványossága.
Róma egy különösen hátborzongató turisztikai látványosságnak ad otthont: 4000 kapucinus szerzetes maradványai nyugszanak a Nostra Signora della Concezione templomban.

De hogyan jött létre Olaszország legborzongatóbb turisztikai látványossága? A történet szerint Antonio Marcello Barberini kapucinus bíboros 1626-31 között építtette a Nostra Signora della Concezione-t egy kolostor részeként. Miután a templom elkészült, elrendelte, hogy a rendnek ide kell költöznie. Az összes eddig meghalt szerzetessel együtt. Ezeket kiásták és "áthelyezték" az újonnan épült templom kriptájába.

Nem egyszerűen újratemették őket, hanem makulátlanul megőrizték az utókor számára. Valamilyen oknál fogva úgy döntöttek, hogy "díszítik" a kriptát a csontjaikkal. Így a kripta kis kápolnáiban a halotti maradványokból vallási motívumokat ábrázoló csontművészeti alkotások készültek. A Nostra Signora della Concezione templom így hátborzongatóan vonzotta a látogatókat.

A Nostra Signora della Concezione kriptájában található földi maradványok megdöbbentően jó állapotban vannak. Ez annak ellenére van így, hogy az első csontok 1528-ból, a halála évéből származnak. Utoljára 1870-ben temettek itt elhunyt szerzeteseket. 

A katolikus rend ragaszkodik ahhoz, hogy az emberi csontok megjelenítése nem hátborzongató, hanem néma emlékeztető a földi élet gyors átvonulására és saját halandóságunkra.

A kripta minden nap nyitva van, és az itt és a szomszédos múzeumban tett látogatás 8,50 euróba kerül.Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:Via Vittorio Veneto, 27
GPS: 41° 54′ 17.8182″, 12° 29′ 20.13529″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu

Régióválasztó

arrow_upward