» Olaszország

» Olaszország » Sicilia » Szicília


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ez a parányi szicíliai, kopár és hihetetlenül szeles vulkanikus sziget sok híresség kedvenc búvóhelye.


Az Afrika és Szicília között elhelyezkedő sziget, Pantelleria stratégiai fontossággal bírt a rómaiak és Karthágó számára, s mindkét tengeri hatalom igényt tartott rá. Róma az első pun háború idején, i.e. 255-ben elfoglalta a parányi földközi-tengeri szigetet, egy évvel később azonban Karthágó visszaszerezte. Az első pun háborúban Róma egy 300 hajóból álló flottával igázta le a szigetet. Nem lévén más választásuk, a közelben horgonyzó pun hajók menekülni kényszerültek, elvágták a hajók vasmacskáját, majd a nyílt tenger felé vették az irányt, és a rakomány egy részétől is megszabadultak, hogy minél gyorsabban el tudják hagyni Pantelleriát.

A Földközi-tenger medencéjének hegemóniájára törekvő Róma a második pun háború (i.e. 218-201) alatt, i.e. 217-ben hódította meg végleg Pantelleriát, aminek emlékére érmét vertek és ünnepséget is tartottak.

Madonna, Gérard Depardieu és Sting is ide menekülnek a világ zajától. Pantelleria varázslatos hely gyógyhatású iszappal, termálforrásokkal, melyek a Specchio di Venere tavat is táplálják. A sziget hagyományos épületei a bazaltkőből épült, fehér tetős házak, melyek közül néhányat elegáns szállodává vagy kellemes, bérelhető apartmanná alakítottak át.

Pantelleria több érzékünket is kényezteti, hiszen nemcsak látványban nyújt sokat, de gasztronómiai élményeket is szerezhetünk. Kóstoljuk meg a helyi specialitásokat, mint a keserű ravioli, a töltött padlizsán, a halas kuszkusz. A sziget híres terménye a kapribogyó, a hegyvidék kincse pedig a passito bor.

Pantelleria szigetére egész évben közlekedik a komp Trapaniból, az út egy teljes éjszakán át tart. Nyaranta ennél gyorsabb szolgáltatás is elérhető, repülővel Rómából, Milánóból és Palermoból is eljuthatunk ide.Tartomány:Sicilia
Cím:Pantelleria
GPS: 36° 47′ 9.00697″, 11° 59′ 30.8107″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward