» Olaszország

» Olaszország » Sicilia » Szicília


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A lenyűgöző Scala dei Turchi strandtól és a szicíliai Templomok Völgyétől nem messze egy csodálatos ókori római villa nyílt meg újra a hónapokig tartó restaurálás után.


A Valle dei Templi Régészeti Park által finanszírozott restaurálásnak köszönhetően újra látható a Villa Romana di Realmonte pompája, a tengerre néző és gazdagon díszített gazdag rezidencia. A látogatók helyi régész vezetők kíséretében megcsodálhatják a csodálatos mozaikpadlókat, az oszlopos udvarokat és a termálfürdőket.

A Villa Romana di Realmonte a császárkorból, a Kr. u. 2. század első feléből származik, és az ókori Agrigentum kereskedelmi központjától néhány kilométerre nyugatra, a Punta Piccola és a Punta Grande közötti öbölben, a Cottone folyó torkolatánál épült. Feltehetően Publius Anniusé volt, az Annii nemesi család egyik tagjáé, aki részt vett az Agrigento környéki kénbányák kiaknázásában.

A villát véletlenül fedezték fel 1907 decemberében, a Porto Empedocle-t Siculianával összekötő vasútvonal építése közben.

A tengerre néző villa két fő szektorra tagolódik:

  • egy lakóterület, hálószobákkal, nappalival és étkezővel, mindezek lenyűgöző mozaikok maradványaival
  • és a fürdő területe, amely két nagy öltözőt foglal magában, az egyiknek márvánnyal borított falai és rózsaszín és fekete csempékkel kirakott mozaikpadlója van, amelyen Scilla, egy női tengeri szörnyeteg ábrázolása látható, aki egy hajókormányt tart. A fürdőhöz tartozik még egy calidarium, egy kis fűtött szoba és egy frigidarium, márvánnyal borított falakkal és mozaikpadlóval, amely egy nagy kör alakú medencéhez vezetett.


Tartomány:Sicilia
Cím:Villa Romana di Realmonte
GPS: 37° 17′ 23.3385″, 13° 29′ 15.89748″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward