» Olaszország

» Olaszország » Valle d'Aosta


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A hegyen található Bike park és túraterület libegővel érhető el.


La Thuile Valle d'Aosta legnyugatibb települése. A francia határon fekszik, Franciaországgal a Kis Szent Bernát-hágó köti össze.

A csodálatos alpesi falu első látásra elbűvölő, és számos tevékenységet kínál a test és a szellem regenerálására.

Magas hegyek ölelésében és kiterjedt gleccserekkel tarkított La Thuile, a Valle d'Aosta észak-nyugati részén fekvő Valdigne-ben, első pillantásra elbűvöl a táj szépségének, a tűlevelűek sűrű erdeinek, az élénk színkontrasztoknak és a szabadság érzésének köszönhetően.

Az 1441 méteres magasságban fekvő, 791 lakosú alpesi falu tágas tereket kínál, ahol elfelejtheti a mindennapi élet őrületét és a városi stresszt, és teljes harmóniában, minden igényt kielégítő, egyedülálló élményeket élhet át.

A Valle d'Aosta üdülőhely mindig is ideális célpont volt a szabadtéri sportok rajongói számára, a fenséges csúcsok jelenlétében "szabadtéri tornateremként" mutatkozik be, biztonságos gyermekterületekkel.

Számtalan túraútvonal áll rendelkezésre. 52 útvonal, a legkönnyebben megközelíthetőtől a tapasztaltabbaknak szóló hosszú túrákig. Az ösvények sűrű hálózata a gazdagság zavarba ejtő gazdagságát kínálja: egyrészt a Rutor területére vezető ösvények, a vadregényes vízesésekkel, a Zöld-tó, a Szürke-tó és a Bellacomba-tavak, másrészt a Youlaz, Orgères, Chavannes és Breuil vad völgyei, amelyek gazdag történelműek.

A Colle del San Bernardo viszont a Verney-tó izgalmát kínálja, amely a régió legnagyobb tava 2088 méteres magasságban, valamint a régészeti területet, ahol egy Kr. e. 3000-ből származó Cromlech emelkedik ki, egy 46 kőből álló, 72 méter átmérőjű kör.

Megcsodálhatók még egy kis gall templom romjai és két római kori "Mansiones", valamint a Chanousia Botanikus Kert, amely Európa legmagasabb fekvésű botanikus kertje, több mint 1000 alpesi növénynek ad otthont.

Még Colle San Carlo felé is gyönyörű panorámás helyeken lehet sétálni az ősi bányák maradványai, a savoyai korszakból származó erődítmények és a Belvedere di Arpy lenyűgöző erkélye között, ahonnan a Mont Blanc-láncot lehet megcsodálni.Tartomány:Valle d'Aosta
Cím:11016 La Thuile
Honlap: http://www.lathuile.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward