» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Civitavecchia nagy tengeri körutazások egyik fő kiindulópontja a Földközi-tenger térségében.


Kikötő

A város gazdaság alapja a kikötő, valamint az újabban fellendülőben levő átmenő idegenforgalom, ami annak köszönhető, hogy a tenger felől érkezve Civitavecchia kötelező állomás a Rómába tartók számára. Civitavecchia nagy tengeri körutazások egyik fő kiindulópontja a Földközi-tenger térségében. Menetrendszerű hajójáratok indulnak innen Szardíniára, Szicíliára, Máltára, Barcelonába és Tuniszba is.

Stendhal

Az 1830-as júliusi forradalom Stendhal életében fordulópont volt: a pápai államba, Civitavecchia kikötővárosába nevezték ki francia konzulnak. A kisvárost és hivatali teendőit unta, leggyakrabban Rómában tartózkodott és folyamatosan írt. Itt született meg a Vörös és fehér című, befejezetlenül hagyott regénye, a polgárkirályság félelmetes leleplezése, s ekkor kezdte írni önéletrajzi műveit, az Henry Brulard életét és az Egoista emlékezéseket. Közben egészségi állapota megromlott, s 1836-ban szabadságra Párizsba utazott.

1839-ben visszatért Civitavecchiába, ám egészsége végleg megromlott, s 1842-ben szabadságolták, hogy párizsi orvosokkal is megvizsgáltathassa magát. 1842. március 22-én egy kis párizsi utcában összeesett, s másnap hajnalban meghalt agyvérzésben, anélkül hogy magához tért volna.

A Könnyező Madonna

A tengerparti városban 1995-ben egy Madonna szobor könnyezni kezdett, ahívők szerint csoda történt. 

Az alig 40 centiméter magasságú Madonna-szobor 1995. február 2-án "sírt" először a helyi plébános házának
kertjében. A csoda szemtanúja a villanyszerelő akkor ötéves kislánya volt. A Madonna ezt követően rövid időn belül további 13 alkalommal könnyezett vért, utoljára 1995 márciusában, a civitavecchiai püspök kezében.

Az eset azonnal nagy visszhangot keltett, annál is inkább, mert a szobor a polgárháború sújtotta Boszniából került az olasz városba. A csodával szembeni fenntartásokat erősítette azonban, hogy hamarosan tucatnyi olasz városban kezdtek el könnyezni a Madonna-szobrok.

A vizsgálatok megerősítették, hogy a szobor szeméből valódi emberi vér folyt. Miután egy olasz fogyasztói érdekvédelmi szervezet megtévesztés miatt feljelentést tett, s az egyik német hetilap nagy cikket közölt arról, hogy miként készítenek Boszniában sírni képes Madonnákat, a római Gemelli klinikán röntgenvizsgálatnak
vetették alá a civitavecchiai Madonnát. A vizsgálat eredménye szerint a szobor belsejében semmilyen szerkezetet nem rejtettek el.


Civitavecchia lakói szentül hisznek abban, hogy a városban olyan nagy csoda történt, mint Lourdes-ban. A plébános háza zarándokhellyé változott, s a helyszínen rohamos gyorsasággal épül egy kis kápolna, amely az elmúlt években valóságos zarándokhellyé vált.Tartomány:Lazio
Cím:Civitavecchia
GPS: 42° 5′ 37.50864″, 11° 47′ 32.08632″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward