» Magyarország

» Magyarország » Győr-Moson-Sopron » Fertő tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A „magyar Versailles-ként” is emlegetett fertődi Esterházy-kastély a 18. század végi Magyarország egyik fő kulturális központja volt.


A rezidencia, ahol egykor Joseph Haydn udvari zeneszerzőként szolgált, ma komoly- és könnyűzenei koncerteknek is otthont ad. Lépj be a Marionettszínház falai közé, ahol egykor a díszpáholyban Mária Terézia hallgatta a számára komponált műveket, a zenekari árokban pedig maga Haydn vezényelte a zenészeket.

A kastély impozáns lakosztályai önmagukban is lenyűgözőek, de a látogatók színháztörténeti túrával is gazdagíthatják az itt szerzett élményeiket. Sőt, akár virtuális sétát is tehetnek a 18. századi Eszterházán egy különleges, körpanorámás vetítésnek köszönhetően.

A parktúrákon fel lehet fedezni a barokk-rokokó korszakot, annak történelmi-, építészeti-, zene- és képzőművészeti-vonatkozásaival, az Esterházy-kastély- és családtörténettel együtt.

A látogatók számára megelevenedik Esterházy "Fényes" Miklós kora, az Eszterházához kötődő Haydn-életmű és számos botanikai különlegesség. A parktúrák útvonala végig a szabadban vezet.

A minden nap reggel kilenc órától óránként induló parkvezetéseket előre meghirdetett időpontokban a magyaron kívül német és angol nyelveken is elindítják. Ezekre csoportokat és egyéni látogatókat is várnak. Az utolsó túra délután négy órakor indul. A Cziráky Margit-rózsakert 10 és 18 óra között látogatható.

Az egyéni és csoportos túrák útvonala érinti a díszudvart, a franciaparkot, a Lés-erdőt és a Bagatelle-t, emellett a rózsakertet, az angolparkot, a hársfasort is.

A rózsakertben több mint nyolcezer tő rózsa virágzik mintegy hatszáz fajtából.

Tartomány:Győr-Moson-Sopron
Cím:Fertőd
GPS: 47° 37′ 17.92092″, 16° 51′ 52.54848″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward