» Olaszország

» Olaszország » Trentino-Alto Adige » Dolomitok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A gyönyörű környezetben található dél-tiroli tó természetvédelem alatt áll.


A tó körül futó tanösvényen kellemes sétát tehetünk. Menetidő kb. két óra.

Fürdési- és csónakkölcsönzési lehetőség is van. Télen a tó teljesen befagy, ilyenkor korcsolyázni és curlingezni is lehet a tavon.

A tó mellett öt olasz bunker található, amelyet 1939-ben Mussolini építtetett.

 

Dobbiaco

A középkorban az Augsburg és Velence közötti kereskedelmi útvonalon, az Alemagnán fekvő Dobbiaco némi jólétet ért el. A központban több középkori kastély és a késő barokk Keresztelő Szent János plébániatemplom maradt fenn. Franz Singer finom stukkói mellett Franz Anton Zeiller freskói és oltárképei is megtalálhatók.

A 19. század végén a Drei Zinnen látványos háttere először tette a várost turisztikai célponttá. Neu-Toblachban épült a Grand Hotel és más neves szállodák, ahol prominens vendégek szálltak meg. Gustav Mahler is vendégeskedett itt. Zeneszerzői házikóját a közeli szarvasparkban őrizték meg. 

Ma Toblach tökéletes üdülőhely a téli sportok szerelmeseinek. A Nordic Sport Arena 120 kilométernyi tökéletesen karbantartott sífutópálya kiindulópontja. A Grand Hotel épületében pedig a Drei Zinnen Natúrpark Háza a természetről, kultúráról és geológiáról szóló érdekességeket mutat be.

Gustav Mahler komponáló kunyhója

Gustav Mahler, a híres cseh zeneszerző 1908-10-ben Dobbiacon töltötte nyári vakációját. Az altschluderbachi Trenkerhofban, a mai Gustav Mahler Stube étteremben szállt meg. A szálláshely egy vadaspark bejáratánál található, ahol szarvasok, őzek, hiúzok, mosómedvék és lámák élnek. A vadaspark kiterjedt területén tett séta Mahler zeneszerzői házikójához is vezet, egy faházhoz, ahol a kilencedik és a befejezetlen tizedik szimfóniát, valamint a „Lied von der Erde”-t írta.Tartomány:Trentino-Alto Adige
Település:Toblach
Cím:Toblach/Dobbiaco
GPS: 46° 42′ 10.82426″, 12° 13′ 9.35393″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward