» Olaszország

» Olaszország »

Gasztronómiai fesztiválok Olaszországban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Gasztronómiai fesztiválok Olaszországban.MÁJUS

Cassola (Vicenza- Veneto): Spárgafesztivál.
A bassanói, ún. "fehér spárga” felfedezése az 1500-as évekre tehetô és a véletlennek köszönhető. Egy heves jégeső ugyanis tönkretette a növények szárát, így a földművesek a földben lévő, fehér részt szedték ki és kóstolták meg. Rájöttek, hogy a növénynek e része is nemcsak hogy emészthető, de kifejezetten ízletes is, így fogyasztása hamar elterjedt. A fesztivál egész időtartama alatt lehetőség nyílik a különböző helyi specialitások megkóstolására, különös tekintettel a bassanói spárgára, melyet az édes-keserű íz tesz különlegessé.

Cassibile (Siracusa- Szicília): Eperünnep.
Minden kétséget kizáróan az eper -"birodalmában”, a szicíliai Cassibile területén- a tavaszi gyümölcsök királynőjének számít. Már a rómaiak korában is ismert volt kellemes illatáról, s ezért a patríciusok asztaláról nem hiányozhatott. Az eperünnep, nevéhez illően, e finom gyümölcsöt kívánja népszerűsíteni, mely a legkülönbözôbb formákban jelenik meg a fesztiválon: frissen, süteményben, csokoládéval, mozzarellában vagy éppen kolbászban kóstolhatja meg a látogató a számtalan gasztronómiai kiállító standjánál.

OKTÓBER

Eurochocolate:
Európa legnagyobb csokifesztiválja az umbriai Perugiában, Kb. 900.000 látogatót vonz évente. Nemcsak olasz, más országokból is mutatnak be csokikat. Utcai árusok, csokiszobrok, élő zene.

NOVEMBER

CioccolaTó:
A torinói CioccolaTó olasz és külföldi édessségek nagy csokifesztiválja.

Festa del Torrone:
Cremona, nugát és édesség fesztivál


Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward