» Olaszország

» Olaszország » Veneto


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A padovai Chiesa degli Eremitani templom híres látnivalója a az Andrea Mantegna 1448-57 között született freskóciklusával díszített Ovetari-kápolna.


A kápolnát 1944 márciusában bombatalálat érte, a támadásban ezernyi darabra omlott össze Andrea Mantegna freskóciklusa. A 15. századi észak-olasz reneszánsz festészet mesterének alkotása gyakorlatilag megsemmisült - legalábbis sokáig azt hitték.  A padovai önkormányzat hatvannyolc év elteltével felhívást intézett a lakossághoz: aki az értékes freskó darabjait őrzi, adja át a műemlékvédelemnek. Így rekonstruálni lehetett Mantegna alkotását.

Padovában mindig is legenda szólt arról, hogy a bombázás utáni napokban a város műszerető lakosai a templom romjai közül kimentették a reneszánsz freskó darabjait és elrejtették őket.

Az, hogy mindez nem puszta kitaláció volt, akkor derült ki, amikor a helyreállított templom sekrestyése a főoltárnál egy dobozt talált: benne a Mantegna freskó három, jó állapotban megőrzött darabjával. A legnagyobb darab háromszor három centiméteres volt.Tartomány:Veneto
Település:Padova
Cím:Chiesa degli Eremitani
GPS: 45° 24′ 37.61406″, 11° 52′ 47.61635″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward