» Olaszország

» Olaszország » Campania » Amalfi-part


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő Amalfi-partnak, híres üdülőhelyei Sorrento, Positano, valamint a vidék "névadójának" számító Amalfi.


RAVELLO

Ravello az egyik legszebb pontja az Amalfi-partoknak. A 2500 lakosú üdülőhely természeti szépsége és gyönyörű látképe miatt népszerű a turisták körében.

Villa Rufolo

A 13. században épült Villa Rufolo pedig a városka gyöngyszeme. A villa kertjéből elénk tárul a tenger és a partvidék lenyűgöző panorámája. A Lovagok tere alatt található kertet a 19. századi romantika jegyében alakították ki, egykori skót tulajdonosa, Neville Reid megbízásából.

Az Il Pozo (Kút) körüli romos terület egzotikus növényeknek ad otthont. A villának ez a része inspirálta Richard Wagnert a Parsifal megíráskor.

A Belvedere a kert legszebb része. A meredek sziklafalon kiépült teraszról lélegzetelállító kilátás nyílik a Salernói-öbölre. Itt rendezik meg nyaranta a Ravello Fesztivált. Ilyenkor ideiglenes színpadot emelnek, amely a sziklán túlnyúlik és látszólag a semmiben lebeg. Ravellót a zene városának is hívják.

Villa Cimbrone

Villa Cimbrone Ravello egyik legjelentősebb műemléke.

Egy angol lord 1904-ben megvásárolta a telket és a romos állapotban levő villát, és neki álltak birtok felújításának. Annak ellenére, hogy megőriztek néhány korábbi kertépítészeti elemet, a birtokot a kor angolkert építészetének szabályai szerint alakították át. Az ókori emlékek hatására pedig elnevezték Villa Cimbronénak.

A Villa Cimbrone kertjének leglátványosabb része, a ravellói szikla peremén kialakított terasz, amiről belátni a cilentói partszakaszt, valamint a Licosa-fokot és az Amalfi-part közeli településeit (Scala, Maiori, Minori). A terasz párkányát görög mitológiai alakokat ábrázoló mellszobrok díszítik.

A Villa Cimbrone főépülete a közeli Villa Rufolo mintájára épült fel. A kétemeletes épülethez egy bástyaszerű torony is tartozik. Lord Grimthorpe egykori rezidenciája ma szállodaként működik.



Tartomány:Campania
Település:Amalfi
Cím:Costiera Amalfitana
GPS: 40° 38′ 0.02004″, 14° 36′ 10.42668″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward