» Olaszország

» Olaszország » Lazio

5 tömegmentes múzeum Rómában, amit érdemes meglátogatni


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

5 tömegmentes múzeum Rómában, amit érdemes meglátogatni.


Centrale Montemartini

Az ipari régészet találkozik a klasszikus régészettel. A Centrale Montemartini Róma egyik legeredetibb múzeuma: mintegy 400 ókori szobornak és padlómozaiknak ad otthont egy 1912-ben felavatott és 1963 óta inaktív egykori erőműben.

1997 óta a Centrale Montemartini ad otthont a Capitoliumi Múzeumok hatalmas gyűjteményének egy részének. Az eredeti belső tér egy része megmaradt: a szobrokat hatalmas sötét gépek és gyenge fények veszik körül. Az antikvitás és a modernitás, a művészet és az ipar kontrasztja szembetűnő, és működik.

Hol: Via Ostiense 106.

Nyitva keddtől vasárnapig, 9-19 óráig. Belépő 6,50 €.

Museo delle Mura Aureliane

Az " Aurelianus Falak Múzeuma" a Porta San Sebastiano-ban található, amely az Aurelianus-falak legnagyobb kapuja, amely a Via Appia elején található. Az Aurelianus-falakat Kr. u. 271 és 275 között építették a barbárok távoltartására, és Róma hét dombját, valamint a Campus Martiust és a Tiberis bal partján a Trastevere negyedet zárták körül.

A kiállítás Róma falainak történetét és építési technikáját mutatja be. Ezenkívül végigsétálhat az Aurelianus-falak egyik legjobban megőrzött szakaszának belsejében, a falak felett és a bástyákon át vezető sétányon.

Kombinálható az Appiai úton való sétával.

Hol: Az Appiana útvonalon: Via di Porta San Sebastiano 18.

Nyitva keddtől vasárnapig, 9-14 óráig. A múzeum látogatása ingyenes.

Museo di Roma Trastevere-ben

A Museo di Roma in Trastevere a római életet bemutató állandó kiállításnak ad otthont a 18. század végétől a 20. század első feléig. A festmények, grafikák, rajzok és akvarellek lenyűgöző betekintést nyújtanak egy olyan római életmódba és hagyományokba, amelyek ma már nem léteznek. 

A Museo di Roma in Trastevere a felújított Sant'Egidio karmelita kolostorban található.

Piazza Sant'Egidio 1/b.

Nyitva keddtől vasárnapig, 10 órától 20 óráig. Ingyenes.

Galleria Spada

A gyönyörű Palazzo Spadában található Galleria Spada, amely a 16. században épült Girolamo Capodiferro bíboros számára, a 17. században Artemisia Gentileschi, Guido Reni, Guercino és Parmigianino által készített barokk festmények fontos gyűjteményének ad otthont.

A kiállított műalkotások nagy része Bernardino Spada bíboros magángyűjteményéből származik.

Az első emeleten található a "Titkos kert", amely Róma leglátványosabb barokk műtárgyát, a Colonnade-ot, vagyis a kényszeríperspektíva-galériát őrzi, amelyet 1653-ban Francesco Borromini készített Spada bíboros számára. A csökkenő oszlopsorok és az emelkedő padlózat egy majdnem 40 méter hosszú galéria vizuális illúzióját keltik, holott valójában 8 méter hosszú, valamint egy életnagyságú szoborétteremét a sétány végén, amely a valóságban 60 cm magas.

Hol: Piazza Capo di Ferro 13.

Kedd kivételével minden nap nyitva, 8:30-19:30 között. Belépő 5 €.

A hónap első vasárnapján ingyenes a belépés.

Casino Nobile - Villa Torlonia múzeumai

A Róma északi részén, a Via Nomentanán található neoklasszikus Villa Torlonia gazdagon díszített belső terében a Torlonia család klasszikus szobrokból és a Scuola Romana (Római Művészeti Iskola) 20. század eleji festményeiből álló gyűjteményét őrzi.

Az egyik csúcspont a bálterem, vagyis az étkező. A mindössze egyetlen nagy, félköríves ablakkal rendelkező teremben a fényt a falakon sorakozó tükrök visszaverik, így növelve a fényforrásokat, és egy nagyobb tér illúzióját keltve.

1. érdekesség: Benito Mussolini 1925 és 1943 között lakott a villában, amelyet a Torlonia családtól bérelt évi egy líráért, hogy állami rezidenciaként használhassa.

2. érdekesség: 1931-es állami látogatása során Gandhit a bálteremben fogadták.

A 19. században Giovanni Torlonia bankár számára épült villa 1945 után elhagyatottan állt, és évtizedekig pusztulófélben volt, mígnem nemrég helyreállították és megnyitották a nagyközönség előtt, a "Musei in Comune" hálózat, azaz a római önkormányzat tulajdonában és működtetésében lévő múzeumok részeként.

Hol: A múzeumban található a múzeum, ahol a múzeumok és a múzeumi kiállítások is megtekinthetők: Via Nomentana 70.

Nyitva keddtől vasárnapig 9-19 óráig. Belépő 11 €.Tartomány:Lazio
Település:Roma
GPS: 41° 53′ 35.95308″, 12° 28′ 58.55556″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward