» Magyarország

» Magyarország » Tolna » Mecsek


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A park a kelet-mecseki kirándulások gyakori kiindulópontja és rendezvényhelyszín, évente több ezren keresik fel.


Váralja turisztikai szempontból csomópontnak számít, a Keleti-Mecsek turista útvonalain Óbánya, Kisújbánya, Hidas, Mecseknádasd, Máza közvetlenül közelíthető meg innen. 238 hektár területű parkerdeje a Váraljai-patak völgyében fekszik, tájvédelmi körzettel határos. Számos védett állat- és növényfaj él itt.

Itt található Tolna megye legmagasabb pontja a Dobogó 593 m tengerszinti feletti magasságával (100 méterre a megyehatártól).

Közel kétszáz év bányászkodásának állít emléket az országosan is ritkaságszámba menő föld alatti Bányamúzeum.

A váraljai önkormányzat 2023-ban fejleszti a település határában fekvő parkerdő infrastruktúráját. A Dél-Dunántúlon kedvelt kirándulóhely másfél hektáros területén vízvezetéket, szennyvízcsatornát és villamos vezetéket építenek ki.

A tervek szerint a 2024. szeptemberben befejeződő projekt részeként létrehoznak fedett pihenőhelyet, gyermekjátszóteret, mosdókat, kerékpártárolókat, illetve kamerarendszert és napelemes kandelábereket helyeznek el - tette hozzá.

A 788 lakosú völgységi község 2019-ben a település vízelvezető rendszerét, ezen belül a parkerdőn át folyó Váraljai-patak medrét is korszerűsítette. Szintén 2019-ben a bonyhádi önkormányzat fejlesztette az ott lévő ifjúsági tábort.

 Tartomány:Tolna
Cím:Váralja
GPS: 46° 16′ 3.95004″, 18° 25′ 42.74544″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward