Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Alpenstraße Stilluptal - Stillupspeichersee

#Alpesi út    

Egy 8 km hosszú kanyargós autóút (15%-os emelkedés) vezet a 1.116 m magasban fekvő Stillupspeicher víztározóhoz, amelyet 1966-ban építettek és 2,5 km hosszú.

Alpenstraße Zillergrund - Zillergrund Stausee

#Alpesi út     #Zillertal    

Zillergrund a Zillertali Alpok 25 km hosszú keleti oldalvölgye, az olasz-osztrák határtól Mayrhofen-ig vezet. A terület a Ziller forrásvölgye, ezért nagy része az autósforgalom elől le van zárva.

Felbertauernstraße

#Alpesi út     #Kelet-Tirol    

A 36,3 km hosszú Felbertauernstraße fontos alpesi átkelő Ausztriában. Lélegzetelállító tájon halad, Mittersill im Salzburger Land és Matrei in Osttirol városokat köti össze, majd mint B108-as út megy tovább Lienz és Olaszország vagy Karintia felé.

Gerlos Alpenstraße

#Alpesi út     #Zillertal    

A 12 km hosszú Gerlos alpesi út egy gyönyörű utazás, amely Tirolt és Salzburgot köti össze. Legmagasabb pontja a Gerlos hágó (1.630 m). Az útról grandiózus kilátás nyílik a Krimml vízesésre, amely Ausztria legmagasabb vízesése.

Großglockner Hochalpenstraße

#Alpesi út     #Gleccser     #Hegy és csúcs     #Karintia    

Ausztria legmagasabb csúcsa a Großglockner (3.797 m), a Großglockner Hochalpenstraße pedig Ausztria legszebb panorámaútja. 48,3 km, 36 kanyar, legnagyobb emelkedési szöge 12 százalékos. A Großglockner alpesi panorámaúton egyedülállóan szép kilátás várja a kirándulókat.

Határ a Kaunertali gleccseren

#Alpesi út     #Gleccser     #Hegy és csúcs    

A 3.000 m magasban fekvő határon nem könnyű megállni a határsértést! A 3.108 m magasban található kilátóplatform a határon fekszik.

Hochkar-Alpenstrasse

#Alpesi út     #Alsó-Ausztria    

A Hochkar-Alpenstraße átlagosan 12% emelkedésű, 9 km hosszú, kb. 700 m magasságból indul és 1480 m magasságig vezet.A Hochkar-Alpenstraße végénél nagyméretű parkoló várja a járműveket.

Kaunertaler Gletscherstraße

#Alpesi út     #Gleccser     #Kilátó    

Autóval az örök jég birodalmába: útközben vízeséséket, hegyi állatokat, cirbolyafenyő erdőt láthatunk. A hegytetőn kilátóplatform lélegzetelállító kilátással a hármas határra, Ausztriára, Olaszországra és Svájcra.

Loser Panoramastrasse

#Alpesi út     #Salzkammergut    

A 9 km hosszú Loser Panoráma-úton jutunk fel 1.600 m-es magasságba, a Totes Gebirge szívébe vezető túrák kiindulópontjához.

Malta Hochalmstraße: Kölnbrein gát, Airwalk kilátó

#Alpesi út     #Karintia     #Kilátó    

Malta Hochalmstraße nagyon szép alpesi autóút. Talán a legérdekesebb pontja a Kölnbrein Staumauer, Ausztria legmagasabb duzzasztógátja. A gáton kialakított Airwalk kilátó fantasztikus panorámát kínál a környező tájra.

Mönichkirchner Schwaig / Sonnenbahn libegő

#Alpesi út     #Alsó-Ausztria     #Bécsi Alpok     #Hegy és csúcs    

A négy üléses Sonnenbahn libegővel a Mönichkirchner Schwaigra (1200 m) juthatunk fel, ahol játszóteret, hüttéket is találunk. Több kirándulási lehetőség közül is választhatunk.

Nassfeld-hágó

#Alpesi út     #Karintia     #Nassfeld    

Hermagortól délre a Karni-Alpok-on keresztül festői, szűk, kanyargós autóút vezet föl az olasz határra, amelyet 1552 m magasságban a hágón ér el. A hágóról remek a kilátás.

Nockalmstraße

#Alpesi út     #Karintia    

A 35 km hosszú Nockalmstraße a karintiai Nockberge Nemzeti Parkban található. A 52 hajtűkanyar fenyő- és cirbolyaerdőn keresztül vezet a 2.042 méter magasba.

Ötztaler Gletscherstrasse

#Alpesi út     #Gleccser     #Ötztal    

Az Ötztaler Gletscherstrasse Söldenből az ötztali gleccserekhez (1.377 - 2.800 m) vezető 13 km hosszú út.

Plöckenpass

#Alpesi út     #Karintia    

A Plöcken-hágó (1357 m) az ausztriai Kötschach-Mauthenből az olasz Timau felé vezető közúton található. A Plöcken-hágó (1357 m) a Karni Alpokban található autóút. A hágó közelében található a Karni Alpok legmagasabb pontjának számító Hohe Warte nevű magaslat. A Plöckenpass-Museumban az első világháború emlékei tekinthetők meg.

Postalm - Ausztria legnagyobb alpesi legelője

#Alpesi út    

Az Abtenauból induló Postalm panorámaút Ausztria legnagyobb összefüggő alpesi területére.

Schlegeis-Alpenstraße és Stausee

#Alpesi út    

A 13, 3 km hosszú alpesi út, a Schlegeis-Alpenstraße impozáns vízesések mellett vezet, alagutakon keresztül a Schlegeis-Stauseehez, 1785 m magasba.

Silvretta Hochalpenstraße-Silvretta Stausee

#Alpesi út    

Silvretta Hochalpenstraße a legkedveltebb és leggyakrabban autózott hegyi út Ausztriában, évente 400.000 turista keresi fel. A montafoni hegyvilágon átvezető út legmagasabb pontja 2.018 méter magasban található. Itt van a Silvretta-Bielerhöhe és a Silvretta Stausee, amely a legmagasabban fekvő hajózható tó Európában.

Sölkpass - Stájerország legszebb hágója

#Alpesi út     #Dachstein    

Steiermark legszebb hágója a Sölkpass, amely a Sölktali Természeti Parkon vezet át.

Stoderzinken

#Alpesi út     #Dachstein     #Kilátó    

A Gröbmingből alpesi úton elérhető Stoderzinken (2048 m) könnyű megközelíthetősége miatt népszerű kirándulóhely. A legromantikusabb hely a Stoderzinken déli oldalában, lélekvesztő helyen álló fazsindelyes kápolna.

Timmelsjoch-Passo Rombo alpesi út

#Alpesi út     #Ötztal    

Tirol legszebb alpesi panorámaútja Észak- és Dél -Tirolt köti össze, Ausztria és Olaszország határán található.

Villacher Alpenstraße

#Alpesi út     #Gerlitzen     #Karintia    

A 16, 5 km hosszú alpesi, szerpentines panoráma útat alpesi kert (Villacher Alpengarten), kilátóteraszok, játszóterek szakítják meg.

Zillertaler Höhenstrasse

#Alpesi út     #Zillertal    

Az 1963-ban épített Zillertaler Höhenstrasse egyike Ausztria legszebb alpesi útjainak. Az út legmagasabb pontján (2020 m) lélegzetelállító panoráma nyílik a zillertali Alpokra.

Régióválasztó