» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Zillertal


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Mayrhofen-Hippach üdülőrégióban található Stilluptal-völgy nem csak a kirándulások kedvelt célpontja, hanem számos vízeséséről és vadregényes patakjairól is ismert.


Stilluptal

Stilluptal a Zillertali Alpok oldalvölgye, 17 km hosszú.

Vízesés-ösvény

A vízesés-ösvény hegyvidéki élményt nyújt a völgyben, frissítő "pihenést" teremtve a forró nyári napokon.

A túrázók új élményösvénye többször keresztezi a romantikus patakokat, és festői alpesi legelők mellett vezet el, új perspektívát nyújtva a völgy szépségére. Az első, 5,4 km hosszú szakasz a Stillup-tározó tövétől a Grüne Wand hüttéig vezet.

A projekt három építési szakaszban valósul meg. Az ösvény meghosszabbítása mellett különböző helyek is lesznek, amelyek élményt nyújtanak az ösvényen, például pihenőhelyek, ahol megállhatsz és feltöltődhetsz. De hangulatos zugokat is terveznek, ahol elidőzhetünk és pihenhetünk. Különös hangsúlyt fektetnek a tervezés természetességére. Ezért a giccses és természetellenes installációkat szándékosan kerülik.

A tanösvény célja, hogy új élményt nyújtson a Stillup-völgyben túrázóknak. Fontos szempont a túraútvonalnak a meglévő aszfaltos fizetős úttól való függetlenítése. A túrázóknak így természetes lehetőségük nyílik arra, hogy gyalogosan is megismerjék a Stilluptalt.

Alpesi út

Egy 8 km hosszú kanyargós autóút (15%-os emelkedés) vezet a 1.116 m magasban fekvő Stillupspeicher víztározóhoz, amelyet 1966-ban építettek és 2,5 km hosszú.

A 8 km hosszú alpesi út Mayrhofen - Gasthof Wasserfall - Grüne Wand Hütte között vezet.

Útdíjköteles.Tartomány:Tirol
Település:Mayrhofen
Cím:Stilluptal
GPS: 47° 8′ 11.67252″, 11° 52′ 22.27296″
Honlap: http://www.zillertal.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward