» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Zell am See


Értékeld Te is:

A Kitzsteinhorn nemcsak Salzburg tartomány legmagasabb sí-, hanem a legmagasabb kilátóhegye is. A csúcsmegállók panorámás teraszaitól szinte karnyújtásnyira vannak a környező háromezresek.


Salzburg tartomány egyetlen gleccsersíterepe, a Kitzsteinhorn. A széles, napsütötte gleccserlejtők már ősszel és még nyáron is javában hívogatják a síelőket és snowboardosokat is.

Ausztria legmagasabban (3.029 m) fekvő mozija a Kitzsteinhornon van.

A Gletscherjet kabinos felvonó hegyi állomása a Gipfelwelt 3000-rel csúcsminőségű multimédiás élményt kínál. Ehhez hozzá tartozik többek között a „Top of Salzburg”, Salzburg legmagasabb, kényelmesen megközelíthető pontja 3.029 méteres tengerszint feletti magasságban. Csakúgy, mint a Nationalpark Gallery (nemzeti park galériája) a hegy belsejében található információs állomásokkal és egy impozáns panorámaplatform, ahonnan páratlan kilátás nyílik a gleccserre. A kilátóhoz vezető 360 méteres járat sok élményt tartogat - öt információs pont dolgozza fel a különböző témaköröket. Ebben a magasságban Ausztriában egyedülálló attrakció a „Cinema 3000”, mely alpesi moziélménnyel, nagy benyomást keltő természeti hangulattal és az óriási vászonra vetített határtalan panorámával varázsolja el a nézőket.

A csúcsot több szakaszos kabinos felvonóval (Gletscherbahnen) érjük el.

Völgyállomás: Kaprun. Innen indul a Gletscherjet I. kabinos felvonó.

Középállomás I (Gletscherjet I.).: Langwied 1976 m. Étterem. A Gletscher Jet II. felvonóval utazunk tovább.

Középállomás II (Gletscherjet II.).: Alpincenter 2452 m. Önkiszolgáló étterem. Innen indul a nagykabinos Gipfelbahn a csúcsra. Túrautak. 2017-benl új kalandjátszótér, a "KIDSsteinhorn" épült.

Hegyállomás (Gipfelbahn): Kitzsteinhorn 3029 m. Itt található a Gipfelwelt 3000, a Nationalpark Gallery és a Top of Salzburg kilátó és Fotópont és étterem is.

A hegyállomástól Gletscher Shuttle viszi a kirándulókat az Ausztriában egyedülálló élményterülethez, a nyáron is havas ICE ARENA-hoz: itt a csúszda, hóstrand, Ice Bar stb.

A felvonók egész évben nyitva vannak.

Mit kell tudnia egy szakácsnak a Kitzsteinhornnál?

A háromezres csúcsok világában nem olyan egyszerű megoldani, hogy mindig legyen friss víz a főzéshez.

A langwiedbodeni Schwarzwand-forrás vizét szivattyúval juttatják föl az Alpincenterhez, ott 500 literes tartályokba töltik, amiket a felvonó gondoláiban visznek föl a csúcsra. Fönn újabb szűrés után lehet ivásra és főzéshez használni. 

A főzési idő is más a magasban. A víz forráspontja, a légnyomás mind más és más feltételeket teremt itt fönn, így pl. a tojás hat perc alatt fő „négypercesre”. A szakácsoknak tudniuk kell mindezt, sőt van olyan fogás, amivel itt nem is érdemes próbálkozni. A híres salzburgi galuska (Salzburger Nockerl) itt a sütőből kivéve bumm, összeesik. Ebben az alacsony légnyomás a ludas. Cserébe a kelt tészta sokkal jobban sikerül, mint lenn a völgyben. A pinzgaui nokedlihez való nokedlitészta receptjén is változtatni kell, hogy a végeredmény ne okozzon csalódást.Tartomány:Salzburg
Település:Kaprun
Cím:5710 Kaprun
GPS: 47° 12′ 4.76748″, 12° 44′ 3.192″
Honlap: http://www.kitzsteinhorn.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward