» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Stubai


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A hegyi állomástól kb. 100 méterre található 80 nm-es, panorámás kilátó 3200 méterrel a tenger szintje felett magasodik a szakadék fölé. A Stubai-gleccser Ausztria legnagyobb gleccsersíterepe.


Stubai gleccser

Az Innsbrucktól mindössze néhány kilométerre fekvő Stubai-gleccser a téli sportok szerelmeseinek legmagasabb igényeit is kielégíti.

A lenyűgöző Stubai-gleccseren 65 km változatos és kihívást jelentő sípálya vár 1750 és 3210 méteres tengerszint feletti magasságban. A gleccservasutat 1973-ban helyezték üzembe, ma pedig számos modern felvonó áll rendelkezésre a Dauerferner, Eisjochferner, Gaiskarferner, Fernauferner és Windachferner síterepeken.

A Stubai-gleccseren ősztől egészen májusig garantált a havazás. A 3000 méteres tengerszint feletti magasságban sílécek és snowboardok bérelhetők, és az Eisgrat hegyi állomáson egy kölcsönző is található. A Snowpark Stubai Zoo, egy funpark kicker line-okkal, sílécekkel és boxokkal, a Gaisskarferneren található. Itt minden snowboardos vagy freeskier kiélheti magát. A versenyzők számára egy óriás szlalompálya áll rendelkezésre.

De nemcsak a profik érzik itt otthon magukat, hanem a síelő gyerekek is, akikre képzett síoktatók vigyáznak a BIG családi sítáborban. És amíg a kicsik a Gamsgarten hegyi állomáson festenek, kézműveskednek és játszanak, addig anyu és apu gondtalanul gyakorolhatják a kanyarokat. A Stubai-völgyben ingyenes síbuszjárat közlekedik.

Különlegességek: Ausztria legnagyobb gleccsersíterepe, "Top 1 családi síterep" (az ADAC Skiguide többszörös díjazottja), Ausztria legmagasabb hegyi étterme (Jochdohle).

VÖLGYÁLLOMÁS

Mutterbergalmon (1721 m) található, amelyet a Ranaltból induló Stubaier Hochalpenstraßen közelíthetünk meg. Innen indul az Eisgrat kabinos felvonó (3S-Eisgratbahn) és a Gamsgarten kabinos felvonó. A völgyállomás gondoskodik a vendégek legnagyobb kényelméről, fedett beszállórésszel, tágas feljáró rámpával és Ausztria legnagyobb önkiszolgáló sítárolójával.

KÖZÉPÁLLOMÁS

Fernau 2300 m. Itt található a Dresdner Hütte, ahol a gyerekeket sziklamászás várja.

Innen folytatja útját az Eisgrat felvonó az Eisgrat hegyállomáshoz (2.900 m) ill. a Gamsgarten felvonó a 2600 m magasan fekvő Eisseehez.

HEGYÁLLOMÁS 2.900 m

A vendégeket az Eisgrat önkiszolgáló étterem és egy exkluzív hagyományos kiszolgálású étterem várja.

Jégbarlang és a Mamut kalandjátszótér is található az Eisgrat hegyállomáson.

Az Eisgrat hegyállomástól indul a Schaufeljochbahn a Schaufelspitzehez (3333 m).

A CSÚCS

Itt található a "Top of Tyrol" csúcskilátó 360 fokos körpanorámával a Nagy Izidor hegygerincén található 3200 méter magasan. A grandiózus panoráma a zillertali és stubaii Alpoknál kezdődik és elér egészen a Dolomitok és Kalkalpen vonulatáig. A látványos acélszerkezet lélegzetelállító panorámát kínál. A csúcsra törők pihenőhelyéül épült és 10 perc gyalogútra van a Schaufeljoch hegyi megállótól, ahol egy 2012-ben épült kápolna is található.

A kilátótól Audio Guide-val túrát tehetünk a csúcshoz (2 óra, 3 euró a kölcsönzési díj, a völgyállomásnál bérelhető, német nyelvű)

Itt található a Jochdohle étterem, amely Ausztria legmagasabban fekvő étterme.

A felvonók 10 év alatt ingyenesek!Tartomány:Tirol
Település:Neustift im Stubaital
Cím:6167 Neustift, Mutterberg 2
GPS: 46° 59′ 49.97497″, 11° 8′ 26.29464″
Honlap: http://www.stubaier-gletscher.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward