» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Käsespätzle, vagy Kasspatzln, ahogy Tirolban mondják, abszolút a hütték favorit étele.


Hozzávalók:

A tésztához:

250 g liszt
3 tojás
5 g só
kb. 50 ml langyos víz

A Käsespätzle-hez:

Vaj
1 hagyma, kockára vágva
100 g reszelt hegyi sajt

Tálaláshoz:

Sült hagyma
petrezselyem

só és bors

Elkészítés:

Dolgozzuk össze a lisztet, a tojást, a sót és a vizet fakanállal, úgyhogy egy lágy tésztát kajunk. Szaggasuk ki a tásztát Nyomja meg a tésztát forrásban lévő sós vízbe, forraljuk fel egyszer, szűrjük le, majd hűtsük le.

Melegítsük meg a serpenyőt, és enyhén süssük világos barnára a kockára vágott hagymát vajban. Tegyük hozzá a spätzle-t a serpenyőbe, és forrósítsuk át, majd adjuk hozzá a sajtot, és hagyjuk megolvadni. Fűszerezzük sóval és borssal. Tálaljuk sülthagymával és petrezselyemmel.

A sült hagymát könnyedén elkészíthetjük: hámozzuk meg a hagymát, vágjuk vékony szeletekre, szorjuk meg pirospaprikakával és liszttel, majd süssük forró olajban aranybarnára.

Tartomány:Tirol
GPS: 47° 13′ 23.4948″, 11° 31′ 33.97008″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward