» Magyarország

» Magyarország » Vas


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A sárvári Nádasdy-vár mennyezeti csatakép sorozata a hazai barokk művészet legnagyobb szabású történeti falképsorozata.


LÁTNIVALÓK

Sárvári Gyógy- és Élményfürdő

Sárávárra a turisták elsősorban az 1961-ben felszínre tört gyógyvízért jönnek.

A Sárvári Gyógy- és Élményfürdő medencéiben a fürdőzést és pihenést élvezhetjük, a strand részen pedig megannyi csúszda és medence vár bennünket.

Az 1200 méterről feltörő, 43°C-os víz elsősorban mozgásszervi bántalmakra jó, míg a 2000 méterről származó, 83°C-os, magas sótartalmú vizet nő- és bőrgyógyászati problémákra is használják. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő gyógyvize és gőzkabinjai mindenkit ellazítanak, de az aktív kikapcsolódás hívei a 6.500 m 2-es családi szárnyban és a szabadtéri medencékben, csúszdákon érzik majd igazán elemükben magukat.

A bébimedence játékokkal tele, van hullámmedence, vízi ágyúk, a családi csúszda. Mielőtt beülne az óriási jakuzziba, a kinti részt is fel kell fedezni: előbb egy fejes a mélyvizes öbölbe, aztán kell egy csúszógumi a waveslide-ra, és el kell foglalni a kalózhajót az élménymedencében. Jöhet egy kis strandfoci, és mire megszáradnak a gyerekek, már meg is jön a bátorságuk a 47,6 méteres kamikázéhoz és a 106 méteres csőcsúszdához.

Sárvári Csónakázó-tó

Az 1970-es években a sárváriak közös munkájával az egykori agyaggödrök helyén létrejött a város csónakázó tava. Átlag vízmélysége 1,40-1,50 m. Öblök, szigetek, félszigetek hidak, esőbeállók, gyalogösvények teszik vadregényessé a város közepén lévő ritka szépségű tavat. A tó horgászati szempontból is változatos: amur, ponty, kapitális dévérek és kárászok, csuka, süllő és harcsa is fogható. Szabadtéri sütés-főzés a kijelölt tűzrakóhelyeken. A tó partján játszótér szórakoztatja a gyerekeket.

Nádasdy-vár

A Sárvár szívében álló, hangulatos várparkkal övezett, csaknem 700 éves Nádasdy-vár többek közt huszárkiállítással, pazar reneszánsz árkádsorral és egy barokk díszteremmel büszkélkedhet, amelynek mennyezetét káprázatos csataképsorozat borítja.

Ugyancsak a Nádasdyaknak köszönhető a főtéren álló Szent László-templom mai pompája, míg a halastavat körülölelő Sárvári Arborétumban Habsburg Ferdinánd 200 éves platánjai, fekete fenyői, japánakácai árnyékában üldögélhet.

PROGRAMOK

Simon-Júdás-napi Vásár Sárvár

SÁRVÁR LÁTOGATÓI

A fürdővárosban kikapcsolódást keresők utazási szokásait vizsgálta a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. 2023 nyári, kérdőíves felmérése.

A sárvári kikapcsolódást választók nagyjából 70 százaléka visszatérő vendég. A megkérdezettek 55 százaléka már négynél is több alkalommal járt a fürdővárosban, és a válaszadók 74 százaléka a közeljövőben biztosan vissza is tér Sárvárra. A bizonytalanok aránya mindössze 16 százalék.

Kiegészítve mindezt azzal, hogy nemcsak a hazai vendégek között magas a visszatérő utazók száma. A kapott válaszok alapján a külföldről érkezők 60 százaléka ugyancsak járt már Sárváron.

Akik egyébként többségében cseh vendégek. A kérdésekre válaszoló külföldiek nagyjából 40 százaléka érkezett Csehországból, további 13 százalék Ausztriából, 13 százalék Lengyelországból és 10 százalék Szlovákiából.

Ami a magyarországi földrajzi eloszlást illeti, a vendégek jellemzően a nyugati országrészből érkeznek. Az egynapos fürdőzők jobbára a Nyugat-Dunántúlról, a többnapos wellnessezők sorrendben a dél-dunántúli, a közép-dunántúli és a közép-magyarországi régióból utaznak Sárvárra.

A kikapcsolódás időtartamát tekintve az 5-7 napra érkezők aránya 40 százalék, a 3-4 napos wellness-feltöltődést választóké pedig 18 százalék.

A többnapos kikapcsolódást választók közül 24 százaléka foglalt szállást közvetlenül a szállásadó weboldalán, és nagyjából ugyanennyien részesítették előnyben a szállásközvetítő oldalakat. A külföldi vendégek esetében az előbbieken kívül jelentős arányt képviselnek azok is, akik az utazási irodákon keresztül fixálták a sárvári nyaralásukat.

A majdnem ezer vendég által adott válaszok szerint a legtöbben wellnessezés céljából érkeznek Sárvárra. Így nem meglepő, hogy a legismertebb és legkeresettebb városi attrakció a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő.

Ugyanakkor a Sárvárra érkezők nemcsak strandolnak és gyógyfürdőznek, a zöld élmények és az aktív programok is igencsak keresettek. A Sárvári Arborétum, a Sárvári Kalandpark, a Nádasdy-vár és a Vadkert Major állatsimogatója szinte mindenkinél kihagyhatatlan attrakció. De kiemelten kedvelt a SIHU, a tömegközlekedési eszközként is használható városnéző kisvonat is, és ide sorolhatók az online is bérelhető elektromos kerékpárok, amelyekkel kiadósabb élménytúrára is indulhatnak a Sárvárra érkező vendégek.Tartomány:Vas
Település:Sárvár
GPS: 47° 15′ 8.71056″, 16° 55′ 46.15176″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward