» Magyarország

» Magyarország » Vas


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A sárvári Nádasdy-vár mennyezeti csatakép sorozata a hazai barokk művészet legnagyobb szabású történeti falképsorozata.


Sárvári Gyógy- és Élményfürdő

A Sárvári Gyógy- és Élményfürdő medencéiben a fürdőzést és pihenést élvezhetjük, a strand részen pedig megannyi csúszda és medence vár bennünket.

Az 1200 méterről feltörő, 43°C-os víz elsősorban mozgásszervi bántalmakra jó, míg a 2000 méterről származó, 83°C-os, magas sótartalmú vizet nő- és bőrgyógyászati problémákra is használják. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő gyógyvize és gőzkabinjai mindenkit ellazítanak, de az aktív kikapcsolódás hívei a 6.500 m 2-es családi szárnyban és a szabadtéri medencékben, csúszdákon érzik majd igazán elemükben magukat.

A bébimedence játékokkal tele, van hullámmedence, vízi ágyúk, a családi csúszda. Mielőtt beülne az óriási jakuzziba, a kinti részt is fel kell fedezni: előbb egy fejes a mélyvizes öbölbe, aztán kell egy csúszógumi a waveslide-ra, és el kell foglalni a kalózhajót az élménymedencében. Jöhet egy kis strandfoci, és mire megszáradnak a gyerekek, már meg is jön a bátorságuk a 47,6 méteres kamikázéhoz és a 106 méteres csőcsúszdához.

Nádasdy-vár

A turisták főként az 1961-ben felszínre tört gyógyvízért jönnek, de nem bánja meg, ha mélyebbre merül a város történelmében. A Sárvár szívében álló, hangulatos várparkkal övezett, csaknem 700 éves Nádasdy-vár többek közt huszárkiállítással, pazar reneszánsz árkádsorral és egy barokk díszteremmel büszkélkedhet, amelynek mennyezetét káprázatos csataképsorozat borítja.

Ugyancsak a Nádasdyaknak köszönhető a főtéren álló Szent László-templom mai pompája, míg a halastavat körülölelő Sárvári Arborétumban Habsburg Ferdinánd 200 éves platánjai, fekete fenyői, japánakácai árnyékában üldögélhet.

Tartomány:Vas
Település:Sárvár
Cím:Sárvár
GPS: 47° 15′ 8.71056″, 16° 55′ 46.15176″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward