» Magyarország

» Magyarország » Vas


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Kemenes Vulkánparkban 21. századi technikát alkalmazó interaktív kiállításon ismerkedhetnek meg a látogatók a föld legjelentősebb vulkánjainak működésével.


Kemenes Vulkánpark

Celldömölkön 2013-ban nyílt meg a Kemenes Vulkánpark, amelynek központi épületében 21. századi technikát alkalmazó interaktív kiállításon ismerkedhetnek meg a látogatók a föld legjelentősebb vulkánjainak működésével.

Vasúttörténeti park

Több mint 536 millió forintos uniós támogatásból vasúttörténeti park épül Celldömölkön, a beruházás a tervek szerint 2023. október végére készül el.

A vasúttörténeti parkot a Kemenes Vulkánpark mellett alakítják ki, egy a régi korokat idéző - kiállítások rendezésére, előadások megtartására is alkalmas - állomásépülettel, és egy kisvasúttal, amelynek "emblematikus mozdonyai" mérethű kicsinyítéssel készülnek.

Két tematikus játszóteret is építenek, és tervezik, hogy forgalomból kivont vasúti kocsikat is kiállítanak a park területén.

Celldömölk gazdaságára és kultúrájára is nagy hatást gyakorolt a vasút, helybéliek szerint nincs olyan család, amelynek tagjai között ne lenne legalább egy vasutas.Tartomány:Vas
Cím:Celldömölk
GPS: 47° 15′ 28.67148″, 17° 9′ 7.87788″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward