» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Advent és karácsony


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bad Mitterndorf látnivalói.


Alpenbad Bad Mitterndorf

A GrimmingTherme a jólét oázisa Bad Mitterndorfban, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a Grimming hegységre. A fürdő három beltéri és négy kültéri medencével, öt szinten elhelyezkedő relaxációs helyiségekkel, külön gyermekrészleggel és szaunafaluval rendelkezik. A 2413 m mélységből nyert termálvíz gyógyító hatással van a szív- és érrendszerre, valamint a mozgásszervekre, ezenkívül regenerálódásra, valamint relaxációra szolgál.

Bad Mitterndorf
Steiermark

Mikulás játékok

Bad Mittendorfban immár több mint 100 éve december 5-én rendezik a Mikulás játékokat. A résztvevő mintegy 80 férfi és fiú Krungl településről indul útnak és teszi meg az 5 kilométeres távot Bad Mitterndorfig, majd adja elő ötször a Jedermannra emlékeztető darabot.

A szövegek csaknem 100 évesek és a mai napig őrzik a sajátos szóhasználatot. Még akkor is ha egyes részek mai fejjel nehezen érthetőek, a múltból származó kifejezési mód egy sokkal kevésbé hektikus világot közvetít a hallgatóság felé. A famaszkok félelmetesek ugyan, de emberi vonásokat is tartalmaznak.

A legrégebbi maszk több mint 200 éves. Igazán különleges látványt nyújtanak a méteres, égbe nyúló szarvaikkal rendelkező úgynevezett Strohschabok, amelyek korbáccsal a kézben, ütemre lépegetnek ide-oda. A különböző figurák maszkjait és a szőrméit folyamatosan megújítják, de a főszereplők maskarája már évtizedek óta változatlan.

A maszkok az év fennmaradó részében a Strick Helyrajzi Múzeumban tekinthetőek meg.

2020-ban az UNESCO most szellemi kulturális örökség díjat adományozott a bad mitterndorfi Mikulás játékoknak.Tartomány:Steiermark
Település:Bad Mitterndorf
GPS: 47° 33′ 18.97614″, 13° 55′ 53.01703″
Honlap: http://www.bad-mitterndorf.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward