» Spanyolország

» Spanyolország » » Kanári-szigetek


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nyaralás Fuerteventura szigetén.
A szigetet az UNESCO 2009-ben bioszféra rezervátummá nyilvánította és a partközeli élővilágot. Hihetetlen módon látszanak esténként a szigetről a csillagok, ezért a napi strandolás után itt szinte kihagyhatatlan esti program egy csillagvizsgáló meglátogatása.

A sziget őslakosai a mahók voltak, akiknek életét, szokásait bemutatják a helyi múzeumok egyikében, valamint van a szigeten Sómúzeum, Régészeti múzeum és Dr. Mena házát is megtekinthetik az érdeklődők.

A Kanári-szigetek egyik különleges természeti tüneménye egy kékes-vöröses fénygömb, amely Fuerteventura szigetének Mafasca nevű dűnéi közt szokott megjelenni, a vonatkozó krónikák szerint már évszázadok óta. A jelenségről a II. Világháború alatt több repülőgép pilótája is beszámolt: elmondták, hogy a fénygömb hosszasan kísérte gépüket, sőt a kabinba is behatolt.

Spanyol ufológusok szerint a Kanári-szigetek igen népszerűek a fénylő földönkívüliek körében. 

Kicsi vagy nagy: Fuerteventurán (majdnem) mindenki megtanulhat szörfözni

A második legnagyobb Kanári-sziget kedvet csinál a tengerhez: 150 kilométernyi tengerpart ígér tökéletes tengerparti nyaralást, a szél és a hullámok egyre több szörföst vonzanak. Eközben a szél-, sárkány- és hullámszörfözés annyira divatos Fuerteventurán, hogy a deszkaművészek az éves látogatók nagy részét teszik ki.

Az északi Corralejo és a déli Costa Calma között nincs olyan út, ahol ne lenne egy teljesen foglalt kisbusz a szigeten működő mintegy 40 szörfiskola egyikétől. Szintén érdemes megszámolni a szörfdeszkákkal a tetőre erősített bérautókat, vagy azokat a csoportokat, akik a Puerto del Rosario-i repülőtéren a nagyméretű poggyászpultnál adják fel árbocukat, vitorlákat és deszkákat. Különösen a 20-30 éves európaiak szeretik a napfény, a szörfpálya és az olcsó szállás csomagját.Cím:Fuerteventura
GPS: 28° 24′ 1.35666″, -14° 0′ 17.53096″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward