» Olaszország

» Olaszország » Veneto


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A régió fővárosa, Velence az első az európai úticélok között, de Venetóban nemcsak Velence izgalmas látnivaló. Venetót művészeti városai, kis történelmi falvai, hegyei, erődített fellegvárai, nemesi villái és az adriai üdülőhelyek miatt is érdemes meglátogatni.


 

Padova

Építészeti, Utazás, Város, Vizek, Ég, Turizmus, Épület

Padova meglátogatására több indok is van, az egyik hogy megcsodálják a Giotto remekműveit a Scrovegni kápolnában. Padovában van a világ legrégebbi botanikus kertje (1545-ből származik).

Padova a legszigorúbb olasz város elég furcsa tiltásokkal. Tilos pédául tojás- és lisztdobálással ünnepelni a diplomásokat. Ez hagyomány a 60 ezer hallgatót számoló egyetemi városban, ahol a végzősöket társaik tojással és lisztzsákokkal felfegyverkezve bocsátják útjukra, csatatérré változtatva a padovai utcákat. Padovában tilos továbbá  az utcai közlekedési táblákhoz, fákhoz és rácsokhoz láncolni a kerékpárokat. Tilos a városközpont ablakaiban kiakasztani a mosott ruhát és zajt keltő házimunkát végezni, amelybe beletartozik a "teli torokból való énekléssel végzett padlófényesítés is". Nem szabad az utcán és parkokban leülni a földre és lefeküdni a köztéri padokra. Minden egyes esetben száz euró (30 ezer forint) a bírság.



Tartomány:Veneto
GPS: 45° 38′ 51.59868″, 11° 51′ 59.49144″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward