» Olaszország

» Olaszország » Valle d'Aosta


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Cervino-csúcs (4.478 m), amelyet a legtöbben Matterhornként ismernek, az Alpok hetedik legmagasabb hegycsúcsa.


Lábánál, Cerviniában van a gazdagok törzshelye, akiket vonzanak a csodás sípályák, a pezsgő éjszakai élet és a shoppingolás lehetősége. Az Alpok legnemesebb hegycsúcsának nevezett, 4478 méter magas orom látványa különös varázst kölcsönöz a Cervinia síparadicsomnak.

Cervinia magas fekvésének köszönhetően mind a hó mennyisége, mind pedig minősége kiváló: a körülmények itt olyannyira ideálisak a téli sportok űzéséhez, hogy a látogatók 5,5 kilométeren a nyári hónapokban is hódolhatnak sí-szenvedélyüknek.

A Matterhorn híres csúcsa Olaszország és Svájc határán található. A 4 478 méter magas csúcsot 150 évvel ezelőtt, 1865. július 14-én hódították meg először. Az angol művészből lett hegymászó, Edward Whymper öt évvel korábban szeretett bele a hegybe (és a hegymászásba) - ő volt a vezetője annak a csapatnak, mely július 13-án nekiindult a meredek sziklacsúcsnak, majd azt sikeresen meghódította. A sikert tragédia árnyékolta - a lefelé vezető úton csapatból négyen is életüket vesztették. A Matterhorn az Alpok egyik legveszélyesebb csúcsa - az elmúlt 150 évben több mint 500 hegymászó vesztette itt életét.

2015-ben a Matterhorn megmászásának 150. évfordulójára készült 1865 című dalt az egykori svéd zenekar, az ABBA énekesnője, Anni-Frid Synni Lyngstad (Frida) adta elő.

Érdekesség, hogy a hegy alakja adta az alapötletet a Toblerone csokoládé és a háromszög keresztmetszetű csomagolás megformálásához.

Cerviniából felvonóval akár a gleccserek fölé vagy a Matterhorn közvetlen alsó részéhez is utazhatunk.

Lélegzetelállító a kilátás a Furgeggenkammról (3488 m), ahova drótkötélpálya vezet.

Matterhorn Alpine Crossing 

A 2024-ben az első teljes nyári szezonban megnyíló Matterhorn Alpine Crossing az Alpok legmagasabban fekvő drótkötélpályája.

A 90 perces, egész szezonra szóló utazás a svájci Zermattból az olaszországi Breuil-Cerviniába vezet a Theodul-gleccseren át, és a négyezresekre nyíló, szemet gyönyörködtető kilátást kínál, valamint félúton megáll a 3883-as Matterhorn Glacier Paradise-nál, az Alpok legmagasabb hegyi állomásánál. Tartomány:Valle d'Aosta
Település:Cervinia
GPS: 45° 56′ 1.32072″, 7° 37′ 45.138″
Honlap: http:// www.lovevda.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward