» Magyarország

» Magyarország » Tolna

Szekszárdi Szüreti Napok

2023. szeptember 14.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Szekszárdi Szüreti Napok: 2023. szeptember 14-17.


Csaknem negyven program, koncertek, kiállítások, színházi előadások, borudvar várja a közönséget szeptember 14. és 17. között az idei Szekszárdi Szüreti Napokon, a tolnai megyeszékhely legnagyobb kulturális, bor- és gasztronómiai fesztiválján.

A Béla király téren 39 színpadi produkciót láthat a közönség. Ott épül fel a borudvar, ahol 15 pavilonban 28 szekszárdi, két tolnai borvidéki pincészet és két pálinkaház borait, párlatait kóstolhatják meg a vendégek, az ízek utcájában öt szekszárdi étterem kínál ételeket.

A fesztivált megelőző két napon is lesznek programok: kedden Egy fürt Szekszárd címmel alkotóművészeti kiállítás nyílik a kulturális központban, szerdán a Fitos Dezső Társulat lép fel a cigány mesterségeket bemutató, Taven Baxtale című táncszínházi előadásával. Csütörtökön - a fesztivál történetében már hagyományosan - A szeretet lángja címmel "mássággal és segítséggel élők" lépnek színpadra.

Az esemény négy napja alatt a Béla király téren mások mellett koncertet ad a Group'n'Swing, a manouche swinget játszó Cannaro, a Budapest Jazz Orchestra, a Cimbaliband, a Bogyiszlói zenekar, Kovács Kati, valamint a hip-hopot és funkyt képviselő Origamies. A piactéri színpadon többek között a Takács Tamás Blues Band, a Pokolgép revival Totális Metál, valamint ByeAlex és a Slepp játszik.

Az egyik leglátványosabb program a szombati szüreti menet lesz Szekszárd belvárosában, a felvonuláson több százan, néptáncosok, civil szervezetek tagjai vonulnak fel óriásbábok, fogatok kíséretében.

Szeptember 15-én a fesztivál kísérő rendezvénye lesz a Kerékpárosbarát Szekszárd elnevezésű program, amely Mystery Gang koncerttel zárul, másnap pedig keselyűsi kerékpártúrával folytatódik. Szintén a szüreti napokhoz csatlakozik a LapáTolna Fröccstúra a tolnai Holt-Dunán, a hat kilométeres sárkányhajó-utazás állomásain a résztvevők szekszárdi borokat kóstolhatnak.Tartomány:Tolna
Település:Szekszárd
GPS: 46° 20′ 54.55824″, 18° 42′ 5.9868″
Időpont:2023. szeptember 14.

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward