» Magyarország

» Magyarország » Pest » Budai-hegység


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A közel 9 ezer lakost számláló Nagykovácsi a környék egyik kedvelt kirándulóhelye, a településről több gyalogos és kerékpáros túraútvonal is indul a természetbe.


Olimpiai hegyikerékpár-versenypálya

Nagykovácsiban 6,5 kilométer hosszúságú, 280 méter szintkülönbségű olimpiai hegyikerékpár-versenypályát adtak át 2021-ben.

A létesítmény a versenyzőket, az utánpótlás-nevelést és az amatőr kerékpározókat egyaránt szolgálja. A természetkárosítás és az illegális pályák építésének megelőzése érdekében olyan speciális helyszínt létesítettek, amely a hegyikerékpározóknak nyújt professzionális, a sportági követelményeknek teljes mértékben megfelelő edzési, felkészülési és versenylehetőséget. Mindezt az erdei gyalogos és lovas, valamint hobbikerékpáros forgalomtól mentes környezetben.

A pálya mesterséges akadályokkal tarkított, egynyomos erdei ösvényekből, valamint kétnyomsávos erdei utak kombinációjából áll. A nehezebb, nagyobb technikai tudást igénylő szakaszokon elkerülő nyomvonal is van, amelyet különböző színű (profi/piros, illetve amatőr/kék) jelzésekkel láttak el. A beépített technikai elemeket természetes anyagokból - kő, szikla, rönk - építették. A pálya rajt-cél területén egy kerékpártárolóval is ellátott bővített parkolót alakítottak ki.

A pálya a Pilis Bike útvonala, valamint a Nagykovácsit és Budapestet összekötő, most elkészült kerékpárút közelében fekszik, így kerékpárral is könnyen megközelíthető.

Nagykovácsit Budapesttel összekötő kerékpárút

A Nagykovácsit Remeteszőlőssel és a Remeteszőlőst Adyligettel összekötő kerékpárút megépítésével Aa Budai-hegyek népszerű kirándulóhely kerékpárral történő megközelítése is biztonságosabbá vált.

A budapesti Adyliget–Remeteszőlős szakaszon 914 méter hosszúságban, Remeteszőlős–Nagykovácsi között pedig 894 méter hosszú szakaszon épült kerékpárút.

Nagy-Szénás tanösvényTartomány:Pest
Település:Nagykovácsi
GPS: 47° 34′ 0.0129″, 18° 53′ 3.8166″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward