» Magyarország

» Magyarország » Zala » Balaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

2001-től látogatható Cserszegtomajon a 24 méteres szálfenyőkből épült, 31,5 méter magas gyorsliftes Margit-kilátó.


Az akkor 90 éves Horváth Jenő, nyugdíjas kertészmérnök a családi vagyon egy részét értékesítve, közel 50 millió forint költséggel, két év alatt építette fel a Keszthelyi-hegység déli csücskében, Hévíz szomszédságában a létesítményt.

A 32 méter magas toronyba 156 köbméter vörösfenyőt és tölgyfát építettek be, tartóoszlopait, a 24 méter magas, vaskos fenyőgerendákat a Bakonyból hozták. 

Az acélvázzal megerősített és 300 kilométeres sebességű orkánt is kibíró, sátortetős kilátóba külső lépcsősor és mozgássérülteknek is alkalmas, nyolc személyes gyorslift visz fel.

Egyszerre 70 vendég fér el a kilátótérben, ahonnan az ország egyik legszebb körpanorámája tárul fel, az egész Balaton, valamint Göcsej és a Bakony, s a somogyi és vasi tájak.

A Keszthely-Sümeg országút mellett magasodó toronyhoz kétsávos aszfaltút vezet, aljában 100 férőhelyes turista-pihenőt és egy tájétel-büfét építettek.

A 12 hektár területű kilátó-övezethez gyalog is közel van az országos hírű, közel 100 fajta himalájai, afrikai, török és másféle cédrust őrző 15 hektáros arborétum.Tartomány:Zala
Település:Cserszegtomaj
Cím:Margit-kilátó
GPS: 46° 48′ 2.43936″, 17° 12′ 36.4122″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward