» Magyarország

» Magyarország » Zala » Balaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A zalai Balaton-parton fekvő település számos attrakcióval várja a nyaralókat.
Talabér-Bujtor-Osvald-féle vízimalom. Az 500 éves malom oldalában az egykori vízikerék pontos mása látható – az alulcsapott, 5 méter átmérőjű vízikerék most is forog, vizét a Szent János-forrás elfolyó vize hajtja. Hogy ki építtette, és mikor, arról sajnos nem maradt fenn információ, az első írásos emlékek a malomról 1551-ből származnak. A 2021-re teljesen felújított műemlékben ma pékmúzeum és herbárium működik, kertjében illatos gyógynövények között sétálhatunk, és a malomtól egy rövid tanösvény indul a Balaton felé

GyenEScape. A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület legújabb projektje az újszerű, különleges élményeket kínáló kalandjáték, a GyenEScape újabb verziójának kiadása, ám ezúttal a kisebb gyermekeket, illetve a gyermekes családokat célozzák meg. Családi gyalogtúrájukhoz térkép és foglalkoztató füzet készül, garantált programjaik köre is bővül.

Strand. A Diási Játékstrandon megújult a beléptetőrendszer, valamint új jegykiadó automatát és új értékmegőrzőket is helyeztek el. A Gyenesi Lidóstrandon pedig árnyékolófejlesztés történt, több pad áll a vendégek rendelkezésre, és itt is létesült értékmegőrző.

Ligetplex Cinema. A Balaton régió legmodernebb mozija pedig már két teremben várja az újranyitáskor a filmrajongókat.

Festetics kilátó. A kilátó 3. emeletéről fenséges panorámát tárul a kirándulók elé.

Festetics turistaút. Túraút a Keszthelyi-hegységben. A Nagymezőről induló és Vonyarcvashegyre becsatlakozó Festetics-túraútvonalon menedékház is épült.

Festetics Imre Állatpark és a Természet Háza Látogatóközpont. A legfontosabb újdonság a mintegy 4,6 hektáros területen kialakított Vadaspark, ahol a Magyarországon megtalálható öt nagyvadat mutatják be. Láthatóak lesznek gímszarvasok, őzek, dámvadak, muflonok és vaddisznók, de egy hazai juhfajtákat bemutató rész is helyet kap itt. A fás, erdős területen a korábbinál sokkal természetesebb környezetben figyelhetik meg a látogatók a vadakat, akár a most épülő vadlesekről és pihenőpadokról. A Festetics Imre Állatparkban változatlanul őshonos magyar állatfajokkal ismerkedhetnek a vendégek, egyebek között bivalyok, lovak, szamarak, mangalicák és a baromfiudvarok lakói várják a kicsiket és a nagyokat. Mindezeken túl a megújult állatsimogatóban és játszótéren is élménydús perceket tölthetnek el a fiatal látogatók.

A komplexum magját változatlanul a Természet Háza Látogatóközpont adja, ahol újdonságként VR-szoba nyílik. A virtuális valóság-technika vívmányának köszönhetően egy különleges élményvilágon keresztül a bognár, a patkolókovács és a pék munkáját próbálhatják ki a látogatók, míg a „természet ölelésében” elnevezésű programban a Batsányi-kilátó körpanorámáját és a Kis-Balaton világát ismerhetik meg „testközelből”.

Változás még, hogy a három objektum egy jeggyel lesz látogatható, amelyet a látogatóközpontban lehet megvásárolni.

Nagymező erdei kirándulóközpont. A Keszthelyi-hegység leglátogatottabb pontja, a Nagymező erdei kirándulóközpont a Bakonyerdő Zrt. kezelésében van. Itt új erdei bútorokat, tűzrakóhelyeket, játszóeszközöket – pl. játékvárat csúszdával és hintával – helyeztek ki, cseréltek vagy újítottak fel.Tartomány:Zala
Település:Gyenesdiás
GPS: 46° 46′ 21.06156″, 17° 17′ 9.61476″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward