» Magyarország

» Magyarország » Zala » Balaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A zalai Balaton-parton fekvő település számos attrakcióval várja a nyaralókat.


2021-re megszépül a Talabér-Bujtor-Osvald-féle vízimalom és környezete. Az idelátogatókat pékmúzeum, herbárium, fűszerkert és tanösvény várja rövidesen.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület legújabb projektje az újszerű, különleges élményeket kínáló kalandjáték, a GyenEScape újabb verziójának kiadása, ám ezúttal a kisebb gyermekeket, illetve a gyermekes családokat célozzák meg. Családi gyalogtúrájukhoz térkép és foglalkoztató füzet készül, garantált programjaik köre is bővül.

A Diási Játékstrandon a szezonra megújul a beléptetőrendszer, valamint új jegykiadó automatát és új értékmegőrzőket is elhelyeznek. A Gyenesi Lidóstrandon pedig árnyékolófejlesztés lesz, több pad áll majd a vendégek rendelkezésre, és itt is lesz értékmegőrző.

A Ligetplex Cinema, a Balaton régió legmodernebb mozija pedig már két teremben várja az újranyitáskor a filmrajongókat.

Folyamatban van a Festetics kilátó felújítása, valamint a Festetics turistaút kialakítása a Keszthelyi-hegységben.

A 2012-14 között megnyílt Festetics Imre Állatpark és a Természet Háza Látogatóközpont környezetében már láthatóak a változások. A legfontosabb újdonság a mintegy 4,6 hektáros területen kialakított Vadaspark lesz, ahol a Magyarországon megtalálható öt nagyvadat mutatják be. Láthatóak lesznek gímszarvasok, őzek, dámvadak, muflonok és vaddisznók, de egy hazai juhfajtákat bemutató rész is helyet kap itt. A fás, erdős területen a korábbinál sokkal természetesebb környezetben figyelhetik meg a látogatók a vadakat, akár a most épülő vadlesekről és pihenőpadokról. A Festetics Imre Állatparkban változatlanul őshonos magyar állatfajokkal ismerkedhetnek a vendégek, egyebek között bivalyok, lovak, szamarak, mangalicák és a baromfiudvarok lakói várják a kicsiket és a nagyokat. Mindezeken túl a megújult állatsimogatóban és játszótéren is élménydús perceket tölthetnek el a fiatal látogatók.

A komplexum magját változatlanul a Természet Háza Látogatóközpont adja, ahol újdonságként VR-szoba nyílik. A virtuális valóság-technika vívmányának köszönhetően egy különleges élményvilágon keresztül a bognár, a patkolókovács és a pék munkáját próbálhatják ki a látogatók, míg a „természet ölelésében” elnevezésű programban a Batsányi-kilátó körpanorámáját és a Kis-Balaton világát ismerhetik meg „testközelből”.

Változás még, hogy a három objektum egy jeggyel lesz látogatható, amelyet a látogatóközpontban lehet megvásárolni.

A Keszthelyi-hegység leglátogatottabb pontja, a Nagymező erdei kirándulóközpont szintén a Bakonyerdő Zrt. kezelésében van. Itt a tavasz folyamán új erdei bútorokat, tűzrakóhelyeket, játszóeszközöket – pl. játékvárat csúszdával és hintával – helyeznek ki, cserélnek vagy újítanak fel.

A megújult Festetics kilátó 3. emeletéről fenséges panorámát tárul a kirándulók elé.

A Nagymezőről induló és Vonyarcvashegyre becsatlakozó Festetics-túraútvonal elkészülte szintén nyárra várható, az útvonalon menedékház is épül.Tartomány:Zala
Település:Gyenesdiás
GPS: 46° 46′ 21.06156″, 17° 17′ 9.61476″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward