» Magyarország

» Magyarország » Somogy » Balaton


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A kilátóból tiszta időben jól látni a Balaton mindkét medencéjét és az észak-somogyi dombokat is.


Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó

A hajó formájú épületben interaktív kiállítás és filmvetítések mellett a Balaton legnagyobb épített kilátója és egy panorámateraszos kávézó is várja a vendégeket. 

A város mintegy 40 méteres magaspartján megépült, háromszintes létesítményen árbocot formáz a 25 méter magas kilátó, ahová 166 lépcsőfok vezet, de lifttel is fel lehet jutni. Innen tiszta időben jól látni a Balaton mindkét medencéjét és az észak-somogyi dombokat is.

Az interaktív kiállítás a Balatont, a balatoni hajózást és vitorlázást mutatja be terepasztalokkal, filmvetítésekkel, szimulátorokkal. Egyebek közt lehet gyakorolni a vitorlással való kikötést, szélgép imitálja a viharos szelet, és egy panorámafal mutatja be a Balaton közforgalmú kikötőit. A látogatóközpontban vetített filmekből a hajózás és Balatonföldvár történetével, valamint a vitorlázással ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az épület körül parkos rész fogadja a vendégeket sétálóutakkal és játszótérrel. A látogatóközpont mellett állították ki Bujtor István színészlegenda Skála nevű hajóját is, amellyel A Pogány Madonna című filmben szelte a Balaton hullámait.



Tartomány:Somogy
Cím:Balatonföldvár
GPS: 46° 50′ 56.83092″, 17° 52′ 45.26508″
Honlap: https://balatonfoldvarikilato.hu/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward