» Franciaország

» Franciaország » Nouvelle-Aquitaine


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A templomosok legfontosabb tengeri támaszpontja az Atlanti-óceánon La Rochelle városának kikötője volt.


Templomosok

Egy széles körben elterjedt legenda szerint a lovagokkal történő 1307-es véres leszámolást megelőzően néhány tucat hajó – gazdagon megrakodva a templomosok kincseivel – még sikeresen el tudott menekülni IV. Fülöp francia király haragja elől.

File:Siege of La Rochelle 1881 Henri Motte.png

La Rochelle elpusztítása, Henri Motte, 1881 (c) wikipedia/Musée d'Orbigny Bernon

Tour de la Lanterne

A középkori várost védő fal része vallási mészárlás helyszíne volt. Richelieu eltűrte a hugenottákat, míg politikailag veszélyesnek nem érezte őket, ők azonban háborút terveztek Anglia bevonásával. Richelieu ekkor 1628-ban elfoglalta és lerombolta központjukat, La Rochelle-t.

Ile De Ré, Franciaország, Híd, Rivedoux-Plage

(c) pixabay

Lîle de Ré sziget

A szigetet és La Rochelle-t Franciaország leghosszabb hídja köti össze: a 3,8 kilométeres - 2,9 kilométer hosszúságban a tengervíz fölött átívelő - közúti híd az Atlanti óceán partján fekvő Ré-szigetet köti össze a kontinenssel La Rochelle város közelében. A híd olyan magas pilléreken nyugszik, hogy még a nagy óceánjáró hajók is akadálytalanul haladhatnak át alatta. Az építkezés mindössze 20 hónapig tartott. Bár az átkelés most semmivel sem vált olcsóbbá a kompi összeköttetésnél (hídvámot kell fizetni), a szilárd átkelési lehetőség mégis előnyösebb, hiszen megszünt a hosszú várkozási idő.

Az építés idején környezetvédők igyekeztek megakadályozni a beruházást, arra hivatkozva, hogy az építmény megbontja a tájképi harmóniát és a várható nagyarányú beáramlás a jelenleg mindössze 14 ezer fő által lakott, nagyrészt védett tájnak számító híresen szép szigetre ártalmas hatást gyakorolhat annak élővilágára is.

Tartomány:Nouvelle-Aquitaine
Cím:La Rochelle
GPS: 46° 9′ 32.80536″, -1° 9′ 7.35624″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward