Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Felfedező túra Salzburg városában

#Salzburg     #városnézés     #Világörökség    

Mozart városa a hellbrunni szökőkutakkal, a Salzach folyón közlekedő hajókkal, Hohensalzburg várával, rengeteg kerékpárútjával tökéletes családi üdülési helyszín.

Festői kisváros a Fertő tó partján: Ruszt

#Fertő tó     #Városok     #Világörökség    

Csodálatos kisváros, a Fertő-tó partján, Ausztria Burgenland tartományában. A hagyomány szerint minden kéményén gólya fészkel.

Graz

#Graz     #Városok     #Világörökség    

Graz Stájerország fővárosa, Ausztria második legnagyobb városa. A három oldalról hegyekkel védett város történelmi központját és a Várhegyet (Schlossberg) 1999-ben az UNESCO felvette a világörökségi helyszínek közé. A várost 2011-ben az UNESCO a "Dizájn városává" választotta.

Imsti farsang

#Világörökség    

Az Alpok egyik leglátványosabb karneváljára a nyugat-ausztriai Imstben január 31-én kerül sor. Ez a Schemenlaufen, amelyet az UNESCO kulturális örökségként emelt be a Világörökségek sorába 2012-ben. A helyi felvonulást négyévente tartják, amelyen kizárólag férfiak vehetnek részt, közel ezren. A helyiek ilyenkor hagyományos öltözékben ugrándoznak, táncolnak, zajonganak és zenélnek, lenyűgözve minden szemlélődőt.

Neusiedler See / Fertő tó

#Fertő tó     #Tavak     #Világörökség    

A Fertő-tó Ausztria és Magyarország határán fekszik. A Fertő-táj 2001 óta az UNESCO Világörökség része.

Schloss Schönbrunn

#Bécs     #Magyar kapcsolat     #Vár és kastély     #Világörökség    

A császári család nyári lakhelyéül szolgáló Schönbrunn kastély az UNESCO Világörökség része, amely MAGYAR nyelvű audioguide vezetéssel is megtekinthető.

Schönbrunni Állatkert - a világ első állatkertje

#Állatkert     #Bécs     #Világörökség    

A világ egyetlen, máig fennmaradt barokk állatkertjét többször Európa legszebb állatkertjévé választották. Az állatkert a Schönbrunni kastéllyal együtt az UNESCO világörökség része.

Semmeringbahn

#Alsó-Ausztria     #Bécsi Alpok     #Világörökség     #Vonat és hajó    

A semmeringi vasút Ausztriában Alsó-Ausztria és Stájerország tartományi határán zakatol, Gloggnitz és Mürzzuschlag között. Ez volt Európában az első hegyi vasút, 1848 és 1854 között épült. 1998-tól a kulturális világörökségi helyszínek közé tartozik.

Spanyol Lovasiskola Látogató Központ

#Állatkert     #Bécs     #Világörökség    

A gyerekek a Hofburg barokk környezetében, élőben csodálhatják meg a Spanyol Lovasiskolát a híres bécsi lipicai lovakkal.

Wachau

#Alsó-Ausztria     #Duna mentén     #Régiók     #Világörökség    

A Wachau vagy wachaui kultúrtáj Ausztria 2000 óta világörökségi védelmet élvező 30 kilométer hosszú völgyszorosa a Duna mentén, Melk és Krems an der Donau városok között, Alsó-Ausztriában.

Régióválasztó