» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Advent és karácsony

Öblarni krampuszjáték

2022. december 3.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az öblarni krampuszjáték UNESCO kulturális világörökség része. A 18. századi eredeti szövegekkel előadott Öblarni Krampuszjátékok az utolsó ilyen típusú népi színjátékok közé tartozik Stájerországban.
A Schladming-Dachstein üdülőrégióban található Öblarn főterén minden év december 5-éhez legközelebbi szombaton tartják a hagyományőrző krampuszjátékokat, amelyen a gyermekek is nyugodtan részt vehetnek. A virgács itt nem kerül bevetésre, mert ennek a tradicionális előadásnak a célja nem az erőszak közvetítése, hanem sokkal inkább egy régi népszokás életben tartása. Az olyan szereplők, mint a svábbogár, az ördög vagy vesszőfonó különleges hangulatot varázsolnak a színpadra és a nyár-tél játék is előadásra kerül.

Amikor december elején Öblarnban ostorcsapásokat hallani és különféle maskarás alakok (Graßteufel, Flechtenmann és Schab) tűnnek fel, mindennél aktuálisabbá válnak Paula Grogger szavai: „A régi szokások tele vannak varázslattal. Amikor eljön az óra, mélyen megérintenek bennünket.” Paula Grogger, a híres osztrák költőnő, maga is Öblarnból származott és gyakran átélte ezt a különleges hagyományt.

2022-ben a krampuszjátékokat december 3-án, szombaton 19.00 órától tartják. Tartomány:Steiermark
Cím:Öblarn
GPS: 47° 27′ 40.04496″, 13° 59′ 27.53376″
Időpont:2022. december 3.
Honlap: https://www.krampus.st/cms/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward