» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A négyszögletes alaprajzú kastélyt óriási bástyák és mély árkok veszik körül. A kastélytoronyban kilátó, a kastély előtt pedig egy játszótér vár a gyerekekre!


A festői fekvésű Trautenfels várkastélya a monumentális Grimming hófödte hegycsúcsa alatt, stratégiai helyen épült az Enns völgyében. Gazdagon díszített termeiben a régió néprajzi kultúrájával ismerkedhetünk meg.

A kastélyt a középkorban Neuhausnak nevezték, amely a völgy forgalmát ellenőrző egyik legfontosabb hely volt. A XIII. században a salzburgi hercegérsekség, majd a trautmannsdorf grófok építtették ki, akik 1664-1815 között birtokolták. A XVII. században barokk stílusban átépítették.

Dísztermeiben gazdag barokk stukkódíszeket és freskókat találunk, különösen értékes a déli szárny márványterme hosszú, kétszintes galériájának három gazdag márványkeretű kapuval és a mennyezet mitológiai és allegorikus tárgyú freskóival, melyek Carpoforo Tencalla alkotásai.

A Trautenfels-kastély ideális kirándulóhely családosoknak is, hiszen az izgalmas múzeumi körsétán kívül a kastélytorony kilátója, valamint a bejárat előtt a szabadban kialakított nagy játszótér is kellemes kikapcsolódást biztosít a gyerekeknek.

1959 óta a grazi Joanneum tájmúzeuma, amely az Ennstal és az Ausseerland kultúráját hivatott bemutatni. A Tautenfels kastély gyűjteménye már az 1950-es évek óta gyűjti a régió állattani, geológiai, ásványi és néprajzi leleteit.Tartomány:Steiermark
Település:Trautenfels
Cím:8951 Trautenfels, Trautenfels 1
GPS: 47° 31′ 7.19512″, 14° 4′ 52.51444″
Honlap: http://www.museum-joanneum.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward