» Ausztria

» Ausztria » Burgenland » Fertő tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Zicksee a Fertő-tóhoz tartozó Seewinkel területén fekszik. Itt a talaj szikes, a sztyeppei tó erről kapta a nevét. Nyáron a tó megtelik fürdőzőkkel.


Strand

Az alacsony vizű tó ideális a kisgyerekes családoknak. 

A nádmentes part menti területet kaviccsal töltötték fel, hogy a gyerekek és felnőttek kényelmesen be tudjanak sétálni a vízbe anélkül, hogy a mocsaras talajjal érintkeznének.

A családbarát tóparti medence hosszú csúszdával van felszerelve. A fák alatt van egy kis játszótér mászókával, hintával, csúszdával és homokozóval.

A látogatók sportolási igényeit görkorcsolyapálya, röplabda- és utcai jégkorongpálya, valamint strandröplabda-pálya szolgálja ki.

A tó a szörfösök körében is nagyon népszerű, mivel itt általában nagyon jó szélviszonyok uralkodnak. A területre csónakkölcsönző és szörfiskola is tartozik.

Zicksee, a madárparadicsom

A kénnel, szódabikarbónával és Glauber-sóval dúsított vízben lévő iszap, közismert nevén "zick", tudományosan igazolt gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, és a tó északkeleti partján található ortopédiai rehabilitációs klinikán használják a kezelésekhez. A vízszint nagymértékben ingadozik, ha a víz elég magasan áll, a tó az egész család számára kínál fürdési lehetőséget. 

Mindenekelőtt azonban a tó hihetetlenül szép környezetet biztosít a természet szerelmeseinek.

A vadludak és kócsagok, a nagy kócsagok, a homoki rétihéják és sok más ritka madárfaj felfedezte, hogy milyen szép is itt a madárparadicsom. Ősszel és kora nyáron számos olyan vonuló madárfaj áll meg itt, amelyeket Ausztriában sehol máshol nem lehet látni.

A naplemente a Zicksee-n felülmúlhatatlan természeti látványosság. A nap ugyanis általában "messze", a távoli horizonton nyugszik le, míg a Zicksee-nél éppen csak a nádason túl süllyed a vöröslő felhőpadba vagy a Leithaberge szelíd hegycsúcsaiba. Ez valóban kihagyhatatlan látvány.

A Zicksee homokos sivatag

A Zicksee 2022 júliusa óta teljesen kiszáradt. Az ürgék, halak és szürkelibák fontos élőhelye egyre inkább homokos sivataggá változik.Tartomány:Burgenland
Település:St.Andrä am Zicksee
Cím:7161 St. Andrä am Zicksee, Hauptstraße 59
GPS: 47° 47′ 29.49644″, 16° 54′ 49.93837″
Honlap: http://www.standraezicksee.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward