» Ausztria

» Ausztria » Burgenland

Sonnenland Draisinentour / Sonnenland hajtánytúra


Értékeld Te is:

Burgenland szívében, egy 23 km-es útvonalon, kerékpármeghajtású hajtányokon, ún. drezinán robogva fedezhetjük fel a közép-burgenlandi Sonnenland régió szépségeit.


Egy régi vágányszakaszon kerekezve juthatunk el a Kékfrankos országából (Neckenmarktból) az élményekben és kulturális látnivalókban gazdag városkába, Oberpullendorfba (Felsőpulya). Az útvonal szőlőskertekkel, napraforgós mezőkkel tarkított árnyékos erdőkön, szemet gyönyörködtető szántóföldeken és romantikus falvakon vezet.

Az útvonal mentén rengeteg kuriózummal találkozhatunk: például a lánzséri várrommal, amely a 18. század közepéig Közép -– Európa legnagyobb védvára volt, vagy Stoob-ban a romantikus stílusú freskókkal díszített hegyi templommal. Érdemes továbbá a lackenbachi (Lakompak) kastély múzeum kiállítását is megnézni, mely ""A természet nyomban"” elnevezést viseli. S végül, de nem utolsó sorban, Raidingban (Doborján) találjuk a híres zongoraművész, Liszt Ferenc szülőházát, mely ma múzeumként üzemel.

Emellett különleges betekintést nyerhetnek a múltba a Neutal-i Építészeti Múzeumban (Museum für Baukultur) a különböző tárgyi emlékeken, képeken, szövegeken, filmrészleteken és kortárs elbeszéléseken keresztül. Itt a gyermekek (3 különböző korcsoportban) tematikus vezetések keretében megismerhetik az agyagtégla készítésének rejtelmeit is.

A Sonnenland Drezinatúra start- illetve célállomásai az oberpullendorfi és a horitschon/neckenmarkt-i vasútállomások. S hogy ezen állomások közül melyik a start- illetve célállomás, az attól függ, hogy az adott nap dátuma páros, vagy páratlan. Tehát adott napon kizárólag csak egy irányba haladnak a hajtányok.

Páros napokon a drezinák horitschon/neckenmarkt-i indulással Oberpullendorf felé közlekednek.

Páratlan napokon a hajtányok oberpullendorfi indulással Horitschon/Neckenmarkt felé robognak.

A visszaút autóbusszal, vagy a taxiszolgálat kisbuszaival is lehetséges.Tartomány:Burgenland
Település:Deutschkreutz
Cím:7301 Deutschkreutz, Carl-Goldmark-Straße 4
GPS: 47° 35′ 59.69238″, 16° 37′ 30.83772″
Honlap: http://www.draisinentour.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward