» Ausztria

» Ausztria » Steiermark


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Universalmuseum Joanneumhoz tartozó kastélyban két gyűjteményt nézhetünk meg.


Az egyik a Jagdmuseum (vadászati múzeum), a másik a Landwirtschaftsmuseum (mezőgazdasági múzeum), amelynek kiállítása 2009-ben megújult.

A Mezőgazdasági Múzeumban a "táplálkozás" mint téma éppúgy a középpontban áll, akárcsak János főherceg ötletei és a mezőgazdasági gépek modelljei is. A kiállítás bepillantást enged a mező- és az erdőgazdaság lenyűgöző történetébe.

A Stainz kastélyban létrehozott új vadászati múzeum 2006 szeptembere óta mutatja be a vadászati kultúra minden apró részletét, és az igazán alapos kultúrtörténeti áttekintés mellett figyelmet szentel az ember és a természet közötti kapcsolat alakulásának is.

Az 1695-ben épült, most szőlő- és gyümölcsöskerttel övezett kastély a Nyugat-Stárjerországi Stainz mezőváros felett őrködik. Azóta, hogy 1840-ben János főherceg birtokába került, a Stainz kastély Ferencz merániai gróf családjának a tulajdona. A pompás komplexum gyökerei a barokk és a reneszánsz korig nyúlnak vissza. A kastély egyes részei, mint például az udvar, a pince, az árkádok és a terasz különböző rendezvényekre bérelhetők ki. Így akár a refektórium is, ami korábban a szerzetesek étkezdéjeként szolgált.

Erzherzog Johann Museum

2024. május 11-én a Stainzi kastélyban megnyílik az új Johann főherceg Múzeum, amely a Joanneumi Egyetem Múzeum része lesz. A Habsburg-házból származó Johann főherceg (1782-1859) Stájerországban tevékenykedett, és jelentős lendületet adott az ipar és a mezőgazdaság, valamint a kultúra és az oktatás modernizációjának. Az új múzeum számos eredeti műtárgy felhasználásával vizsgálja Johann főherceg elképzeléseit, maketteket, festményeket és dokumentumokat mutat be, és megvilágítja a korabeli politikai és társadalmi környezetet.Tartomány:Steiermark
Település:Stainz
Cím:8510 Stainz, Schlossplatz 1
GPS: 46° 53′ 46.79444″, 15° 15′ 50.8667″
Honlap: http://www.museum-joanneum.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward