» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Dachstein


Értékeld Te is:

Varázslatos csúcshódítások, lélegzetelállító kilátások, vidám kalandok és pihentető felüdülés a hegyekben: ez mind Ramsau am Dachstein.


Üdülővidék 3 szinten (1.000 - 2.700 m)

Ramsau am Dachstein a Steiermark legmagasabb hegyének, a Dachstein déli lábánál terül el. A déli fekvésű fennsík kb. 1.000 - 1.300 m tengerszint feletti magasságon helyezkedik el. A háromszintes üdülővidék (fennsík, Alm terület, Dachstein gleccser) 18 kilométer hosszan terül el és erkélyszerűen 400 méterrel található az Ennstal felett.

A Dachstein-hegység impozáns mészkőfalai és lélegzetelállító gleccservilága, valamint a Schladmingi-Tauern lenyűgöző sziklacsúcsai és több mint 300 kristálytiszta vizű hegyi tava paradicsomi állapotokat teremt nemcsak a pihenésre vágyóknak, hanem a gyerekes családoknak is. A klimatikus gyógyüdülőhely aktív kikapcsolódási lehetőségek egész sorával várja az üdülővendégeket. Az élményekben gazdag kirándulások közben az alpesi gazdaságok, hegyi fogadók és éttermek ennstali ételkülönlegességekkel (pl. stájer hegyi sajttal készült ételekkel), a nemzetközi konyha remekeivel vagy 100 százalékban biológiai gazdaságból származó finomságokkal csábítanak pihenőre.

FELVONÓ

Dachsteingletscherbahn, Sommercard-al ingyenes, 7 napos tartózkodás alatt egyszer vehető igénybe a kedvezmény (részletek). Sky Walk (részletek), Eispalast (részletek). A felvonót a Dachsteinsraße-n, egy díjköteles úton tudjuk megközelíteni, amely a Sommercard-al ingyenesen használható.

4-er Sesselbahn Rittisberg, Sommercard-al ingyenes. Hegyállomás: Erlebnis Rittisberg, meseút, óriás roller. Rittisberg a dachsteini régió legnagyobb és legjobb kalandhegye. A 4 üléses libegő hegyállomásán a gyerekeket egy nagy játszótér és babakocsival is járható túrautak várják. „I love Rittisberg“ ezt üzeni a 2016 nyarán megnyitott magaslati játszótér Ramsauban, a Rittisbergen. Központi eleme a teljesen fából készült felirat, aminek 3 m magas betűiben hinták, mászóhálók és mászóállványok vannak. Az olyan ismert attrakciók mellett, mint a Rittisberg Coaster, Forest Park, Segway Parcours vagy a mesesétány, 2018-ban újdonság a Flyline, ami az erdei körhinta és a Flying Fox keveréke. Szinte zajtalan lebegést nyújt az erdőn át, 430 m messzire. (részletek)

TÚRA

Az 1.700 - 1.900 méter magasan fekvő Alm terület nyáron remek, könnyedén teljesíthető kiránduló körutakat kínál az egész család számára. Az Alm régióban nyaralóknak mindvégig remek panoráma kínálkozik a Schladminger Tauern és az Ennstal tájegységekre.

200 kilométer jelzett túraútvonal. Gyermek- és családbarát túraútvonalak, számos osztrák túraérdemrenddel kitűntetett útvonal.

Silberkarklamm (részletek)

Sattelberg (részletek). Természet és környezetvédelmi tanösvény (részletek)

Rittisberg. Rittisberg a dachsteini régió legnagyobb és legjobb kalandhegye. A 4 üléses libegő hegyállomásán a gyerekeket egy nagy játszótér és babakocsival is járható túrautak várják. (részletek)

Bachlalm. Az alpesi legelőn, a Bachlalm fogadónál mormoták élnek, akik örülnek a répának, a mogyorónak, az almának és a simogatásnak! Szívesen hagyják magukat fényképezni is.

Családi- és gyerektúra utak Ramsauban (részletek)

Alpinmuseum Austriahütte, Sommercard-al ingyenes (részletek)

Ramsauer Wassermühle/Vízimalom (részletek)

5-Hütten-Wanderweg. A túraút Ramsau am Dachsteintól a hatalmas, majdnem 3.000 méteres Gletscherberg lábainál található alpesi területekig vezet. Öt, eredeti állapotában meghagyott, igényesen vezetett kunyhó várja a körút formájú túra résztvevőit. A tényleges út ezt követően erdei utakon, alpesi legelőkön és réteken át vezet. Aki szeretne, az a Gletscherbahn felvonó völgyállomásától busszal is visszatérhet Ramsauba.

Jungfrauensteig. A Jungfraensteig-túraút nagyon népszerű a túrázók körében, a postaládához a völgyből másfél órás gyaloglás után juthatunk fel. A túraút több pontjáról remek kilátás nyílik és sok pihenőhely is van. A Jungfrauensteig 1955 méter magasságra vezet, onnan csodálatos kilátás nyílik a Schladming-Dachstein régióra. (részletek)

KALAND

A Dachstein déli lankái alpesi vándor- és mászótúrák kiindulópontjai és Ausztria legjobb mászóterületeihez tartoznak: 16 via ferrata ösvény, 2 gyermekbarát via ferrata ösvény: Sattelberg, Ramsau (részletek).

Ramsau Beach szabadidőpark Rittis Coaster nyári szánkópályával, alpesi rollerrel, erdei kötélparkkal és íjászattal. A Freizeitpark Ramsau Beach Sommercard-al ingyenes (részletek). Erdei kötélpálya (részletek)

Kinderberg-Sattelberg, Ramsau (részletek)

Slalom-Kart, Ramsau (részletek)

KERÉKPÁR

Számtalan hegyikerékpáros útvonal: elektromos kerékpárok bérlése tökéletesen kiépített kölcsönző- és szervizhálózattal. További programok a Schladming-Dachstein régióban. (részletek)

SCHLADMING-DACHSTEIN SOMMERCARD üdülési kártya

Érdemes kihasználni a régió üdülési kártyáját (Sommercard), amelyet ingyenesen, a szállásunkon (Sommercard-partnerszálláshely) kaphatunk meg. Ezzel a régió több mint 100 attrakcióját vehetjük ingyenesen igénybe, és 70 bónuszpartner kínálatát kedvezményesen. A gyerekek külön nekik szóló kártyát (Kids Sommercard) kapnak, amelyekkel a gyerekprogramokon vehetnek részt.

A Sommercard érvényes május végétől október közepéig.Tartomány:Steiermark
Település:Ramsau am Dachstein
GPS: 47° 25′ 16.536″, 13° 39′ 15.804″
Honlap: http://www.ramsau.com

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward