» Ausztria

» Ausztria »


Értékeld Te is:

Magaslati túrautak Ausztriában.


Berliner Höhenweg.  A Zillertali-Alpok egyedülálló hegyi világán keresztül vezető magashegyi körös túraútvonal Mayrhofenből indul a Zillertal-völgyben.

Mintegy 70 kilométeren keresztül számos hüttét köt össze Mayrhofen felett a Zillertalban. Kilenc napi szakaszon keresztül ismerheti meg a Zillertali-Alpok szépségét, és az egyes hüttékben éjszakázhat és pihenhet: ezek közé tartozik a híres Olpererhütte 2389 méteres magasságban, a Berliner Hütte - és rögtön utána következik a Berliner Höhenweg legmagasabb pontja, a 3133 méter magas Schönbichler Horn - és a Kasseler Hütte.

Az egyes szakaszok hossza 2 és 9 óra között van. A legnagyobb kihívást a Gamshütte és a Friesenberghaus közötti második szakasz jelenti. A Berliner Höhenweg utolsó szakasza az Edelhüttéről Mayrhofenbe való leereszkedés: ha azonban jogosan fáradtnak érzi a lábát, választhatja a laza leereszkedést is az Ahornbahn felvonóval.

Egyébként: az Aschaffenburgi Magashegyi úttal együtt a Berlini Magashegyi út egy többnapos túrává válik, amely Zillertal-túra néven népszerű és híres.

Kiindulópont: Mayrhofen a Zillertalban.

A túra hossza: 70 km

Gyaloglási idő: 9 napi szakasz (részletek)

Stubaier Höhenweg. Útközben számos további látnivaló is akad: a Vad vizek túraút mentén található például a Blaue Lacke, amely türkizkék színét a gleccservíznek köszönheti, de a zöldellő alpesi rétek, csobogó patakok és nyugodt vizű hegyi tavak látványa is magával ragadó. (részletek)

A Stubai-völgy magashegyi ösvénye egyik hüttétől a másikig vezet - ez az út szakaszosan is bejárható. Az Alpok egyik legszebb magashegyi túraútvonala a Stubai-völgyben található Neustiftből indul, és ott is ér véget, így nyolcnapos körutazást tesz meg a Stubai-Alpok tájain. A Schlick 2000 hegyi állomástól az útvonal először a Starkenberger Hüttéhez, majd az Innsbrucker Hüttéhez vezet, ahonnan az ereszkedés visszavezet Neustiftbe. A kettő között olyan jól ismert nevek találhatók, mint a Neue Regensberger Hütte, a Franz-Senn-Hütte és a Nürnberger Hütte.

A 80 km hosszúság és a több mint 6000 méteres magasság kihívást jelent a kondíció szempontjából, de egyben felejthetetlen élményt is nyújt a tiroli hegyekben. A Stubai magaslati út egy fekete hegyi ösvény, amely részben drótkötelekkel és acélrudakkal van biztosítva. Nem érinti azonban a hatalmas Stubai-gleccsert a völgy fejénél. A napi szakaszok hossza 3 és 6 óra között mozog, a Bremer Hüttétől az Innsbrucker Hüttéig tartó szakasz a leghosszabb, 7 óra.

Kiindulópont: Neustift a Stubai-völgyben.
Útvonal hossza: 80 km
Gyaloglási idő: 8 napi szakasz
Magassági szintkülönbség: kb. 6 000 m

Lechtaler Höhenweg. Ez a magashegyi ösvény, a Keleti-Alpok egyik legszebb magashegyi átkelése a Lechtal-Alpokon keresztül vezet. A 105 km hosszú Lechtaler Höhenweg kelet-nyugati irányban vagy fordítva szeli át a Lechtali-Alpokat, ahol a Tiroler Lech Természetvédelmi Park található. Ez az 1. számú észak-alpesi hosszútávú túraútvonal egy szakasza, és az E4 európai hosszútávú túraútvonal egy szakasza is azonos a Lechtaler Höhenweggel. A teljes magashegyi útvonal végigjárása körülbelül 10-15 napot vesz igénybe.

A hóviszonyoktól függően egyes szakaszokon jégcsákányra, kramponokra és kötélre van szükség. A Lechtali-Alpokat lenyűgöző táj jellemzi - bizarr sziklás csúcsok, zord sziklafalak, virágos rétek és hegyi tavak váltakoznak itt. A Lechtaler Höhenweg bázisokkal és hegyi hüttékkel rendelkezik, amelyek mindegyike napi szakaszokban érhető el, és az útvonal mentén 2000 és 2500 méteres tengerszint feletti magasságban sorakoznak. A Lechtal völgyében fekvő Steeg és Imst kisváros között összesen 12 hütte található.

Kiindulópont: Steeg im Lechtal
A túra hossza: 105 km
Gyaloglási idő: 10-15 napi szakasz

Karnischer Höhenweg

Venediger Süd magaslati túraútvonal. A Kelet-Tirolban található Venediger Süd magaslati túraútvonalon lélegzetelállító kilátás, hóborította hegycsúcsok és otthonos hangulatú alpesi kunyhók várják a túrázókat. (részletek)

Inntaler Höhenweg. Hat nap és körülbelül 2000 méteres magasság - ez az Inntal magaslati túraút, egy többnapos túra az Inn-völgy felett. Patscherkofel és Kellerjoch vagy Innsbruck és Schwaz között: az "Inntaler", ahogy a hosszútávú túraútvonalat a helyiek nevezik, 1800 és 2800 méteres tengerszint feletti magasságban, a Tuxi-Alpok fenséges szépségén keresztül vezet. Az Innsbruck Igls városrészében található Patscherkofel felvonóval kezdődik, amely a magasan a völgymedence fölött húzódó Zirbenweg ösvényre vezet: ez az út az Alpok legnagyobb fenyőerdőjén keresztül vezet. Voldertal, Navistal, Wattental, Nafingtal, Sidantal és Finsinggrund az Inntal magashegyi út mentén fekszik, mind gyönyörű helyek a tiroli hegyek közepén.

Az út mentén található hüttékben, mint például a Glungezer Hütte, a Lizumer Hütte és a Rastkogelhütte, jellegzetes regionális ételeket kínálnak felfrissülésre. A hegyi hüttékről leereszkedik Schwazba, ahonnan tömegközlekedéssel könnyen visszatérhet Iglsbe. Az élvezetes túra az egyedülálló élmények mellett számos panorámát is kínál.

Kiindulópont: Igls
Útvonal hossza: 80 km
Gyaloglási idő: 6 napi szakasz
Magassági szintkülönbség: kb. 4000 m

Schladminger Tauern magashegyi túraút. A Schladminger Tauern magashegyi túraút (Schladminger Tauern Höhenweg) az egész Alpokat átszelő, 02-es jelű magashegyi túraútvonal egyik szakasza. A túrázók nagyra értékelik a Schladminger Tauern geológiai adottságait, a hegyi növények és a vadon élő állatok biológiai sokféleségét, a környező hegyek különleges hangulatát és hatalmas vízkészletét. 7 nap alatt lehet eljutni a Tauern ösvényen a Sölktäler természetvédelmi parkig.

A Schladminger Tauern magaslati túraút egy 45 kilométer hosszú útvonal a Schladmingi-Tauern szívében. Az öt szakaszból álló túra során a csodás kilátás mellett igazi csúcshódítások, kristálytiszta hegyi tavak, rohanó hegyi patakok és hangulatos alpesi kunyhók várják a túrázókat.

Karintiai magaslati túraútvonal (részletek)

Gailtali magaslati túraútvonal (részletek)

Dachstein körtúra. A Dachstein körtúra útvonala 121 km hosszú és Dachstein festői szépségét és sokféleségét tárja elénk. Az Alpok legszebb körtúrájaként tartják számon, és nyolc jól teljesíthető napi szakaszból áll.

Karwendel magaslati túraút. A túrázók a Seefeldi-fennsíkról indulnak útnak és erdőkön, alpesi réteken áthaladva érnek el a magashegyi környezetbe. Alpesi rétek, lápok és hegyi patakok mentén ugyanúgy túrázhatunk, mint sziklafalak, szurdokok és szakadékok mentén.

60 km-t és 7000 méteres szintkülönbséget tesz meg ez a magashegyi túraútvonal, amely Ausztria legnagyobb természetvédelmi parkján keresztül vezet. A Karwendel Alpesi Park, Ausztria legnagyobb, több mint 700 km²-es természetvédelmi parkja lélegzetelállító, többnapos túrára invitál a Karwendel Magashegyi túraútvonalon. Az útvonal 6 nap alatt vezet a völgyből a Karwendel-hegység csúcsaira, néha nehéz szakaszokon, amelyek jó kondíciót igényelnek. Az útvonal mentén található öt hegyi hütte finom tiroli ételek fogyasztására és egy estére csodás természeti tájban való eltöltésre invitálja Önt.

Az 1. és 3. szakaszok szakasz a hegyi vasúttal lerövidíthető: Seefeldtől a Seefeld-fennsíkon keresztül a Nördlinger Hütte-ig (6,5 km), az Ursprungsattel és az Eppzirler Scharte-n keresztül a Zirl melletti Solsteinhausig (6,7 km), a hosszú szakaszon a Gipfelstürmerweg és a Goetheweg érintésével az Innsbruck melletti Pfeishütte-ig (16 km), 5 km), a Wilde Bande-Steig-en és a Via Alpina-n keresztül az Absam melletti Bettelwurfhütte-ig (8,9 km), az Adlerweg-en keresztül az Absam melletti Hallerangerhaus-ig (5,8 km), majd az utolsó szakaszon lefelé a Hinterautal-on keresztül Scharnitzig (19,3 km).

Kiindulópont: Seefeld
A túra hossza: 60 km
Gyaloglási idő: 6 napi szakasz
Magassági szintkülönbség: kb. 7000 mGPS: 47° 12′ 0.12168″, 13° 11′ 59.8524″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward