» Ausztria

» Ausztria »

Legjobb sífutópályák az osztrák Alpokban


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Sífutás közben az aktív kikapcsolódás mellett élvezhetjük a téli táj csendjét, valamint elmerülhetünk a hóborította erdők és mezők lenyűgöző látványában is.


A sífutás egyre népszerűbb. A sífutópályákon könnyedén tarthatunk távolságot egymástól, ráadásul a friss levegőn végzett mozgás kifejezetten egészséges. Néhány órányi gyakorlást követően még a kezdők is biztonsággal állnak a keskeny sífutóléceken. Sífutópályák Ausztriában szinte valamennyi télisport-üdülőhelyen találhatók. Aki a tiroli Kaiserwinkl régiót választja, sífutás közben jó eséllyel találkozhat világ- és olimpiabajnokokkal. A Salzburg tartományban található Altenmarkt-Zauchensee régióban az üdülővendégek hetente két alkalommal sífutótippeket kaphatnak egy Flying Coach-tól. A stájer Ausseerland-Salzkammergut régióban a sífutók magasan a völgyet beborító köd felett hódolhatnak kedvenc téli időtöltésüknek. Mindent átható nyugalom várja a sífutókat a karintiai Weissensee partján. A vorarlbergi Kleinwalsertalban sífutással javíthatunk az erőnlétünkön.

A vorarlbergi „Walser Omgang” vitálpályák

A vorarlbergi Kleinwalsertalban a sífutók a „Walser Omgang” vitálpályáin sportolhatnak.

„Walser Omgang” – a Kleinwalsertal aktív- és vitálprogramja az életminőség, az egészség és a teljesítmény javítása érdekében. A „Lebensfeuer” állapotfelmérés során mért és kiértékelt szívfrekvencia-variabilitás (HRV) segítségével az üdülővendégek megtudhatják, hogy számukra milyen impulzus segítségével érhető el a tökéletes felüdülés. Alapvetően három impulzusfajtát különböztetünk meg: aktiváló, regeneráló és kiegyensúlyozó – a Kleinwalsertal sífutópályái pedig pont ezen három impulzusfajtának megfelelően lettek kialakítva. A 12 kilométer hosszú Schwende sífutópálya vagy a 17 kilométer hosszú Küren-Wäldele-Egg sífutópálya kifejezetten aktiváló hatású. Regeneráláshoz a 16,4 kilométer hosszú Steinbock sífutópálya az ideális választás. 

Kleinwalsertalban összesen 50 kilométernyi sífutópálya található egyszerű pályákkal a kezdőknek és kihívásokkal teli, igényes pályákkal a profiknak. A legtöbb sífutópálya klasszikus stílusú, de Schwende és Steinbock sífutópályán találhatók szabadstílusú szakaszok is. Sífutókurzust több sí- és sífutóiskola is kínál, a sportüzletekben pedig bérelhető felszerelés. A sífutópályák használata a Kleinwalsertalban üdülő vendégeknek ingyenes.

Kaiserwinkl

A Tirolban található Kaiserwinkl egyaránt kedvelt a profi sífutók és mindazok körében, akik egész egyszerűen csak nagyra értékelik a tökéletes sífutópályákat és a szép tájakat.

A Wilder Kaiser és a Zahmer Kaiser lábánál fekszik Tirol tartomány egyik legnagyobb sífutótérsége. A Kaiserwinkl régióban 121 kilométernyi klasszikus és 119,5 kilométernyi szabadstílusú sífutópálya található. A tökéletesen kitáblázott sífutópálya-hálózaton összesen négy település osztozik, így a sífutók Kössenben, Walchsee-ben, Rettenschöss-ben és Schwendtben is becsatlakozhatnak. Útközben pedig az is könnyen előfordulhat, hogy összefutunk egy-egy biatlon- vagy sífutóprofival. A régiót ugyanis a világ- és olimpiai bajnokok is nagyra értékelik és szívesen edzenek itt.
A sífutópályák 700 és 2500 méter között találhatók, aminek köszönhetően többnyire elegendő mennyiségű hó áll rendelkezésre a sífutáshoz.

A helyi sí- és sífutósiskolák kínálnak kurzusokat kezdőknek és haladóknak egyaránt, emellett felszerelést is bérelhetünk a helyszínen. Ráadásul a régió vendégei ingyenesen használhatják a sífutópályákat.

Ausseerland-Salzkammergut

A Stájerországban található Ausseerland-Salzkammergut régióban a sífutók tavak mentén, fennsíkokon és alpesi legelőkön át egyaránt hódolhatnak kedvenc téli időtöltésüknek.

A salzkammerguti Ausseerland régió 200 kilométernyi klasszikus és szabadstílusú sífutópályájával tökéletes feltételeket kínál a sífutáshoz. Aki Bad Aussee-ből startolna, az választhatja például az 5 kilométer hosszú Sonnenloipe sífutópályát. Altaussee-ből indul a 4 kilométer hosszú Blaa-Alm-Rettenbach sífutópálya. Összesen tizenhárom sífutópálya kezdődik Bad Mitterndorfban. A széles és ködmentes medence tökéletes terepet kínál a kezdőknek és a haladóknak egyaránt. A tapasztalt sífutóknak ideális választás a Tauplitzalm hóbiztos fennsíkján található két magaslati sífutópálya. A 10 és 12 kilométer hosszú pályákról egyébként lenyűgöző kilátás nyílik a Grimmingre és a Dachsteinra.

Az egész régióban érvényes sífutóbérlet napi 7 euróba kerül és megvásárolható a turisztikai hivatalokban, számos szálláshelyen, valamint kilenc jegyautomatánál. Akik három vagy hét napra vásárolnak sífutóbérletet, azok árkedvezményben is részesülnek.

Aki eleget edzett, az jelentkezhet a Steiralaufra, Ausztria egyik hagyományokban leggazdagabb sífutóeseményére. Az Ausseerland-Salzkammergut régióban immár 42 éve rendezik meg ezt a sífutóversenyt, amelyen több száz hobbi és profi sífutó áll rajthoz. Az indulók különféle távok közül válogathatnak tíztől ötven kilométerig.

Altenmarkt-Zauchensee

A Salzburg tartományban található Altenmarkt-Zauchensee régióban a világkupa-sorozatban induló sífutók adnak tippeket, ráadásul ingyen.

Az Altenmarkt-Zauchensee régió egy igazán vonzó szolgáltatással várja a kezdő és haladó sífutókat: a téli szezonban minden kedden és csütörtökön 10.00 órától a világkupa-versenyeken induló sífutó, Barbara Walchhofer, valamint Roland Loipold sífutó- és biatlonoktató várja a vendégeket az Altenmarktban található gyakorlópályán. A tréning a sífutópálya kiindulópontjánál kezdődik egy félórás bevezető oktatással, bemelegítő és egyensúlyi feladatokkal. Ezután a Flying Coach még a sífutópályán marad 12.00 óráig és tanácsokkal látja el a sífutókat.

Aki a biatlont is szeretné kipróbálni, az az idei téli szezontól Altenmarktban biatlonkurzuson is részt vehet és megismerkedhet a sífutás és lövészet egyedülálló kombinációjából álló sportággal.

A tavon vagy inkább a hegyekben? A karintiai Weissensee partján ezt a kérdést tehetik fel maguknak a sífutók.

A csaknem 1000 méter magasan fekszik a napsütötte Weissensee, amelyet télen vastag jégtakaró borít. A befagyott tavon és a közeli hegyekben összesen 55 kilométernyi klasszikus és szabadstílusú sífutópálya található. Közvetlenül a tó partján találhatók gyakorlópályák, valamint a 6,3 kilométer hosszú Seewiesenloipe sífutópálya. Aki magasabbra vágyna, annak érdemes a 10 kilométer hosszú Ferenc József-magaslat sífutópályát vagy a 4 kilométer hosszú Panorámapályát választania. A kiindulóponthoz kényelmesen feljuthatnak a vendégek a Weissensee hegyi felvonóval. Még a kutyatulajdonosoknak is van egy külön sífutópálya, a 7 kilométer hosszú Husky túra- és sífutópálya.

A Weissensee sífutóiskola kínál kurzusokat kezdőknek és azoknak is, akik szeretnének javítani a technikájukon. Felszerelést Techendorfban lehet bérelni. Azok az üdülővendégek, akik a Weissensee régióban töltik az üdülésüket, a szállásadójuknál 5 euróért vásárolhatnak bérletet a sífutópályákra és a Weissensee-n kialakított jégpályákra. 

Lienz

A kelet-tiroli Lienz és a venetói Cortina d'Ampezzo körülbelül 100 kilométerre vannak egymástól. A sífutók átfuthatnak a Dolomitok szívébe a „Trans-Dolomiti” útvonalon. Ezt a Lienz és Sillian között a teljesen hóval borított 30 kilométer hosszú sífutópálya teszi lehetővé.

Itt található a népszerű Pustertal sífutópályája, amely a híres Drau kerékpárút nyomvonalát követi.

Paznaun

Paznaunban, a 73 kilométer hosszúságú sífutópálya-hálózatát változatos útvonalakkal tervezték, minden nehézségi szinthez. Decembertől áprilisig havas, köszönhetően az 1377 és 2036 méter közötti magasságnak. Kényelmes infrastruktúra, sífutó tanfolyamok minden szintű tapasztalathoz és kiváló szolgáltatás. A legjobb az egészben: a sífutópályák használata ingyenes Paznaunban.

A klasszikus sífutók és korcsolyázók, akik egy kicsit nagyobb kihívásra vágynak, és szeretnék próbára tenni erőnlétüket, megtehetik a Galtürben található erdei ösvényen: öt kilométer hosszú, az erdőn át több mint 135 méteres magasságkülönbség. A sífutópálya szélén lévő fák optimális védelmet nyújtanak a szél ellen a teljes útvonalon, és megfelelő kontrasztot biztosítanak még rossz látási viszonyok esetén is.

Igényes panorámás sífutás: akár klasszikus, akár korcsolyázás - 19 kilométer teljes hosszúsággal és több mint 400 méteres magasságkülönbséggel a Vermuntig tartó és a Silvretta-Bielerhöhe-ig tartó sífutó útvonalak ígéretes kardiovaszkuláris edzéseket nyújtanak a sportos sífutók számára. Az első rész 9,7 kilométeres és 146 méteres magasságú hurokban halad Galtürben a Silvretta lenyűgöző hegyi háttere előtt, amelyért már Hemingway is lelkes volt, az érintetlen Vermunt oldalvölgyön keresztül. Ha kihívást keres, akkor a második rész további 9,3 kilométerrel és 255 méteres magassággal a napsütötte Bielerhöhe-hez vezet.GPS: 47° 12′ 0.12168″, 13° 11′ 59.8524″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward