» Ausztria

» Ausztria » Wien


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Augarten egy 52,2 hektáros nyilvános park Bécs legrégebbi barokk kertjével, amely Bécs második kerületében található.


A francia stílusban épült park a gondozott, fényűző virágágyásokkal díszített kerti parterr mellett egy nagy kiterjedésű területet is magába foglal, amelyet árnyas, gesztenyefákkal, szilfákkal, hársfákkal, kőrisfákkal és juharfákkal szegélyezett utak hálóznak be. Mint Bécs szinte minden kertjébe, éjjel ide is tilos a belépés, mivel az öt parkkaput bezárják (a sötétség beálltától kora reggelig - a szezontól függő időpontokat fémtáblák jelzik a kapukon).

Az Augarten ezen kívül különböző intézményeknek ad otthont, mint például a Wiener Sängerknaben-nek az Augarten palotában, az Augarten porcelánmanufaktúrának, az Augarten Contemporary-nak és az Osztrák Filmarchívumnak.

A gyerekeket 5 játszótér várja és egy gyerek strand májustól szeptemberig. Az "Am Sterne" játszótér a legkisebbek számára lett kialakítva. Klanggasse und Karl-Meißl-Straße bejáratnál pedig a nagyobb gyerekeket csúszdák, hinták stb. várják. Az erdei játszótéren pedig mozgássérült gyerekek is tudnak játszani.

Porcelánmanufaktúra

1718 májusában alapították, amikor Claudius Innocentius Du Paquier császári privilégium alapján szerezte meg a porcelángyártás jogát. Ettől kezdve a bécsi Augarteni Porcelánmanufaktúra esztétikai szempontból meghatározó szerepet játszott. Mária Terézia uralkodása alatt a manufaktúra császári tulajdonba kerül, a klasszicizmus korában pedig világhírnévre tesz szert. A bécsi kongresszus (1814/15) idején filigrán termékei bevonultak Európa királyi és császári udvaraiba és a nagypolgárság háztartásaiba. Az ipari forradalom során a kézműipar hanyatlásnak indult, ami 1864-ben a manufaktúra bezárását eredményezte. A porcelánmanufaktúra csak 1923-ban nyílt meg újra az Augarten palotában, és porcelánjai megalkotásához azóta is kortárs művészeket foglalkoztat.

A porcelánmanufaktúra múzeuma a Bécsi Fiúkórus épületének szomszédságában álló Augarten kastélyban található. A múzeum mellett ajándékboltot és egy éttermet is létrehoztak. A manufaktúra termékei között az artdeco szerelmesei az megtalálhatják a Bécsi Műhelyek alapítója, Josef Hoffmann által tervezett úgynevezett "Melonen" kávéskészletet. Ezt a mokkás készletet 1929 óta gyártják és tíz különböző színvariációban kapható, többek között rózsaszínben, világoskékben, türkizben és lilában is.Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:Wien 2., Obere Augartenstraße 1a
GPS: 48° 13′ 27.45984″, 16° 22′ 26.21388″
Honlap: http://www.bundesgaerten.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward