» Szlovákia

» Szlovákia » Kassai kerület » Kassa


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kassa 1347-től a 18. század elejéig Magyarország második legnagyobb városa volt, Buda után.


Szlovákia második legnagyobb városa talán a legnépszerűbb úti cél északi szomszédunknál a magyar turisták körében, ha másért nem, hát a számos magyar vonatkozású, történelmi emlék okán. Ki ne ismerné például a Szent Erzsébet-székesegyházat, ahol rendszeresen tartanak magyar nyelvű istentiszteletet, és amelynek altemplomában látható II. Rákóczi Ferenc márvány koporsója is?

De hasonlóan felejthetetlen élmény a Rodostó ház is, amely pontos mása annak az épületnek, amelyben száműzetése idején élt II. Rákóczi Ferenc.

Kassa történelmi központját a 18. századig várfalak vették körül. Ma egy közel egy kilométer hosszú sétálóutca szeli végig a város szívét, amelynek mentén egymás mellett sorakoznak a pompás történelmi épületek, a régi királyok, grófok és nemesek egykori otthonai. A központ telis-tele van legendával, gazdag arisztokraták palotái és kézműves-otthonok váltják egymást, akárcsak templomok és kápolnák, terek és szűk utcák, amelyek elkerülhetetlenül vonzzák az arrajárók tekintetét.

Kassán több, szépen felújított zsinagóga is látható, melyek azonban egy kivételével ma már nem szolgálnak vallási célt – van, amelyikben laboratórium, egy másikban koncertterem működik –, hiszen a II. világháború után alig néhány száz zsidó polgára maradt csak a városnak.

Kassa egyik viszonylag új látványossága, a zenélő szökőkút felújítás után hamarosan ismét szórakoztatja majd a belvárosban sétáló turistákat, akik újdonságként a szomszédos Nemzeti Színház előadásaiból is láthatnak majd részleteket a vízfüggöny mögötti vászonra vetítve.

Az eredeti középkori tér ma a város domináns helyszíne, amely egyben Szlovákia legnagyobb kiterjedésű műemlékvédelmi területét alkotja.Tartomány:Kassai kerület
Település:Kassa
GPS: 48° 43′ 2.01792″, 21° 14′ 58.83864″
Honlap: https://www.visitkosice.org/hu

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward