» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A katakomba egyike Róma számos katakombájának, mégis a "királynő" címet viseli az itt eltemetett számos mártír és püspök miatt. A Priscilla-katakomba őrzi Szűz Mária és a gyermek Jézus legrégebbi ismert ábrázolását.

Több évi restaurálás után ismét látogatható Rómában a Priscilla-katakomba, mely a Google Maps térképszolgáltatásra is felkerült.

Teljesen új színben és fényben láthatók a katakomba - a korai keresztények föld alatti temetkezési és istentiszteleti helye a keresztényüldözések korában - labirintusrendszerének falaira festett freskók, amelyeket lézertechnológiával állítottak helyre. A Lázárról elnevezett sírkamrában előtűntek a korábban alig látható bibliai jelenetek, többek között a Péter és Pál apostolt ábrázoló freskók. Restaurálták a katakombákban talált hétezer darab fehér márványból vésett szarkofág-töredékeket is, amelyek az ókori római szobrászat mesterművei.

A Róma északi részén, a városból kivezető via Salaria út mentén a 2-4. század között vájt katakombák a földterület egykori ókori tulajdonosáról, Priscilláról kapták a nevüket. A tizenhárom kilométer hosszú alagútrendszer egyike Róma számos katakombájának, mégis a "királynő" címet viseli az itt eltemetett számos mártír és püspök miatt.

A Priscilla-katakomba őrzik Szűz Mária és a gyermek Jézus legrégebbi ismert ábrázolását (230-240). Feltételezések szerint a freskókon az első keresztény közösségek nőpapjai is láthatók.

Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:Róma
GPS: 41° 55′ 46.54542″, 12° 30′ 30.81665″
Honlap: http://catacombepriscilla.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó