» Magyarország

» Magyarország » Fejér » Székesfehérvár


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Székesfehérvár egyik leggazdagabb múltú magyar város: a középkori Magyar Királyság egyik fővárosa, királyi székhely, koronázóváros.



Székesfehérvári Sóstó

Természetvédelmi terület: 7 km hosszú tanösvény, 19 interaktív információs tábla, 2 madármegfigyelő kilátó, fedett erdei iskola, 500 négyzetméteres napozóstég, zöld tanya piknikezési lehetőséggel és egy különleges látogatóközpont (nyitva: szerdától vasárnapig 10:00-18:00 óra között, hétfőn és kedden zárva).

A Sóstó minden nap szabadon látogatható. Fahidaknak köszönhetően a tó teljesen körüljárható.

Európában is egyedülálló, fertős jellegű, 218 hektáros területen él a 2019-ben az Év madarának választott gólyatöcs, amely egyike az itt honos ritka madárfajoknak, de kirándulás közben találkozhatunk mocsári teknőssel és erdei fülesbagollyal is.

Védett növényei között megtalálható egyebek között a békakonty, a gyíkpohár, a hússzínű ujjaskosbor, a poloskaszagú- és vitézkosbor, s az ornitológiai vizsgálatok hetven, többé-kevésbé rendszeresen ott fészkelő madárfaj, köztük a gyurgyalag, a nádi sármány és a barna rétihéja jelenlétét bizonyították.

Május-júniusi időszakban 11 orchidea faj virít a területen. A 100 évnél is idősebb, 3 nővérnek nevezett csörege fűz facsoport szintén a Sóstó büszkesége, amely pár perces sétával megtalálható.



Tartomány:Fejér
Település:Székesfehérvár
GPS: 47° 11′ 27.66084″, 18° 24′ 38.9196″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward