» Magyarország

» Magyarország » Fejér » Velencei-tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Madármegfigyelő tornyok találhatók a Dinnyési-fertő Természetvédelmi Terület és Velencei-tavi Madárrezervátum területén.


2021-től már két szép és biztonságos megfigyelő toronyból is leselkedhetnek a látogatók a Velencei-tó mellett.

Velencei-tavi Madárrezervátum

A pákozdi kutatóháznál, a tókerülő kerékpárú mentén lévő nádfedeles épület mellett épült újjá a nagyobb 4 szintes torony. Észak és kelet felé tekintve láthatjuk innen a Velencei-hegységet és a madárrezervátum nádtengerén túl a Velencei-tavat is.

Dinnyési-fertő

A kisebb, egy szintes torony a Dinnyési-fertő mellett, a Madárdal tanösvényen található. Itt szinte testközelből csodálhatóak meg a ludak, kócsagok és más vízi madarak százai ugyanúgy, mint a ragadozó madarak és az énekesmadaraink is.

A Madárdal tanösvény felújítási munkák miatt jelenleg nem körbejárható! Az új madármegfigyelő tornyot a nyugat felől, az autópálya irányából vasúti átkelő utáni fakereszttől indulva érdemes megközelíteni.

Chernel István Madárvárta, Agárd

A nádfedeles madárvárta kutatók bázisaként és alkalmi látogatók kalauzolásának céljából épült 1959-ben. Több tudományos eredményt is magáénak tudhat, innen jelezték a kék fa mediterrán madár és a fehér farkú lilebíbic, keleti sztyeppmadár első hazai előfordulását. Ezenkívül itt fedezték fel a hagymaburok – amely egy igen különleges virág - egyetlen hazai lelőhelyét is. Nyaranta a hagyományokhoz hűen természetismereti táborokat tartanak a madárvártán. Tartomány:Fejér
Cím:Pákozd
GPS: 47° 13′ 0.9822″, 18° 32′ 33.95976″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward